SEYYAR SATICILARDAN, VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA : ”LÜTFEN BİZİ MAKAMA KABUL EDİN” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 23:36

SEYYAR SATICILARDAN, VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA : ”LÜTFEN BİZİ MAKAMA KABUL EDİN”

SEYYAR SATICILARDAN, VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA : ”LÜTFEN BİZİ MAKAMA KABUL EDİN”
Son Güncelleme :

02 Aralık 2020 - 14:31

1150 Okuma

Sorunlarının dağ gibi biriktiğini söyleyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, çözüm için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Başkan Laçin, “İçinde bulunduğumuz bu süreçte tek isteğimiz hem valimizin hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizi kabul edip dinlemesidir” dedi.

Pandemi sürecinde tüm sektörlerin olduğu gibi sokaklarda hiçbir güvencesi olmadan çalışıp evine ekmek götürmek zorunda kalan sokak satıcılarının da zorda olduğunu kaydeden İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin hükümete ve yerel yöneticilere seslendi. Ülkenin en önemli gündem maddesinin esnaflar ve  ekonomi olduğunu açıklayan Laçin, “Siyasi partilerin liderleri ve milletvekilleri İzmir’de de içine düştüğümüz bu zor günlerde sorunlarımızla ilgilenip bizlere destek vermeyi sürdürmeli. Pandemi koşullarında ve depremde, ayrım gözetmeksizin tüm seyyar satıcılarımız belediyemizle elele yaşlılara ve yoksul yurttaşlarımızın yardıma koştu. Bugün de biz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger’den bizlere destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“RANDEVU ALAMADIK”

Gerek Vali Köşger gerekse İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile bir çok kez girişimde bulunmalarına karşın randevu alamadıklarını belirten Evren Laçin, “Eğer bizleri kabul ederlerse kendilerine kayıt altına alınmak istediğimizi, komisyonlar tarafından belirlenecek noktalarda tıpkı simitçiler gibi tek tip araçlarla hizmet vermek istediğimizi bunun için bizlere yardımcı olmalarını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN BİZE KULAK VERİN”

Böylesi bir toplantının Valilik önderliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nden temsilcilerin de katılacağı şekilde organize edilebileceğinin de altını çizen Laçin, şöyle konuştu: “Bu zor günlerde sorunlarımızı valimiz, belediye başkanımız, esnaf odaları ve esnaf derneklerinin başkanlarına aktarabilirsek sağduyulu, akılcı ve verimli çözümler bulacağımıza inanıyoruz. Vergi mevzuatı ve belediyelerin yetkilileri sorunlarımızın çözümü için son derece uygun. Sayın Valimiz ile belediye başkanımız lütfen bizim sesimize kulak versin. İzmirimiz için çözümler üretelim ki, evimize bir lokma ekmek paramızı, alnımızın teri ile götürme fırsatı bulalım.”

UYDU………..

ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN 6 SORUN

1- Seyyar satıcılar devlete vergi ödeyerek sosyal güvenlik sistemine dahil edilmeli ve güvencesiz çalışmaktan kurtulmalı.

2- Belediyelere işgaliye ücreti ödeyerek tahsis edilecek noktalarda tek tip araçlarla zabıta endişesi yaşamadan çalışılmalı.

3- E-belediye sistemi üzerinden bir modül oluşturularak seyyar esnafı bu modül üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmeli.

4- Her belediyede kurulacak Esnaf Masası aracılığıyla seyyar satıcıların sorunları giderilmeli.

5- Seyyar satıcıların ‘Oda’ kurabilmeleri sağlanmalı.

6- Kooparatif ve dernek üyeleriyle, vergiden muaf belgesi sahibi olan seyyar esnafa 2 bin liralık temel gelir kaybı desteği verilmeli.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.