PFİZER/BİONTECH AŞISINA İLK ONAY İNGİLTERE’DEN GELDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 13:36

PFİZER/BİONTECH AŞISINA İLK ONAY İNGİLTERE’DEN GELDİ

PFİZER/BİONTECH AŞISINA İLK ONAY İNGİLTERE’DEN GELDİ
Son Güncelleme :

02 Aralık 2020 - 14:00

2670 Okuma

Pfizer ve BioNTech geliştirdiği korona virüs aşısına ilk onay İngiltere’den

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği korona virüs (Covid-19) aşısı İngiltere’de kullanım onayı aldı.

İngiltere, Pfizer’in yüzde 95 etkili olduğu açıklanan korona virüs aşısına onay veren ilk ülke oldu.

İngiltere’de korona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı.

Aşının gelecek haftadan itibaren İngiltere genelinde mevcut olacağı belirtildi. Yetkililer, öncelikli olarak aşılanacak gruplara ilişkin son tavsiyelerini yakında yayınlayacaklarını duyurdu.

İngiliz hükümeti sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Hükümet, bugün Bağımsız İlaç ve Sağlık Ürünleri Yönetmeliği Ajansı (MHRA) tarafından tavsiye edilen Pfizer-BioNTech’in Covid-19 aşını onaylamayı kabul etmiştir. Aşı, bir sonraki adımdan itibaren İngiltere genelinde kullanıma sunulacak” ifadeleri kullanıldı. 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.