CHP’Lİ BAŞARIR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 15:56

CHP’Lİ BAŞARIR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP’Lİ BAŞARIR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Son Güncelleme :

30 Kasım 2020 - 10:39

1780 Okuma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde Habertürk televizyonu canlı yayınında kullandığı ifadeler nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Katıldığı bir televizyon programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nin 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Katıldığı bir televizyon programında, Sakarya’da kurulu Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC’ye devredilmesine tepki gösteren Başarır “Öyle bir noktadayız ki Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış” demişti.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.