KARABAĞLAR’DA HİZMETLER SÜRERKEN YEŞİL DE KORUNUYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:27

KARABAĞLAR’DA HİZMETLER SÜRERKEN YEŞİL DE KORUNUYOR

KARABAĞLAR’DA HİZMETLER SÜRERKEN YEŞİL DE KORUNUYOR
Son Güncelleme :

26 Kasım 2020 - 10:18

1010 Okuma

Karabağlar Belediyesi, kentin gelişmesi ve modern bir görünüme kavuşması için var gücüyle çalışırken, yeşil dokuya sahip çıkmayı da sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Vatan Mahallesi 9105/12 Sokak’ta yürüttüğü kaldırım yenileme çalışmaları, bölgede yaşayan vatandaşların beğenisini kazandı. Eskiyen kaldırım taşları yenileriyle değiştirilirken, gövdeleri irileşen palmiye ağaçlarının köklerinin bahçe duvarları nedeniyle zarar gördüğü anlaşıldı. Bunun üzerine hemen harekete geçen ekipler, yaya erişimini de engelleyen ağaçları Uzundere Rekreasyon Alanı’na taşıdı.

Karabağlar’da vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak ve kenti modern bir görünüme kavuşturacak çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bunları yaparken yeşil dokumuza da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yetişmeleri çok uzun yıllar alan bu ağaçlarımıza, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda özenle bakmaya devam ediyoruz” dedi.

Karabağlar Belediyesi geçen aylarda, Bahçelievler Mahallesi 510 Sokak’ta yürüttüğü yol genişletme çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılması gereken çınar ağacıyla Refet Bele Mahallesi’ndeki zeytin ağacını, dikkatli bir şekilde söktükten sonra aynı bölgeye taşıdı. Kavacık’ta da asırlık çınar ağacını korumaya alan Karabağlar Belediyesi, Vatan Mahallesi’nde 250 yıllık çınar ağacının bulunduğu alanı parka dönüştürdü. Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımı sırasında da bölgedeki ağaçların kesilmesini önlemek için plan değişikliğine gidildi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.