MEHMET BARANSU’YA 17 YIL 1 AY HAPİS CEZASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 16:08

MEHMET BARANSU’YA 17 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

MEHMET BARANSU’YA 17 YIL 1 AY HAPİS CEZASI
Son Güncelleme :

23 Kasım 2020 - 13:50

2700 Okuma

Mehmet Baransu’ya 17 yıl 1 ay hapis cezası!

Taraf Gazetesi’nde yayımlanan “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı haber üzerine başlayan davada, Mehmet Baransu’ya 17 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Kapatılan Taraf gazetesinin yazarı Mehmet Baransu ile eski sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban’ın, “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı haber nedeniyle “devletin gizli belgelerini ifşa ettikleri” iddiasıyla 30 yıl ikişer aydan 50 yıl altışar aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandıkları davada karar açıklandı.

İstanbul’da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken, 25 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısı kararının, Taraf gazetesinin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasında Baransu’ya ait “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı haberle manşetten yayımlandığı belirtilmişti.

İddianamede, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Çoban ve Baransu’nun, MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ile bilgileri istihsal ve ifşa ettikleri belirtilerek, sanıkların “devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları temin etme”, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme” ve “MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgileri basın yoluyla ifşa etme” suçlarından 30 yıl ikişer aydan 50 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Baransu, 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.