A MİLLİ TAKIMDAN TARİHİ GALİBİYET TÜRKİYE-3 RUSYA-2 | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 13:08

A MİLLİ TAKIMDAN TARİHİ GALİBİYET TÜRKİYE-3 RUSYA-2

A MİLLİ TAKIMDAN TARİHİ GALİBİYET TÜRKİYE-3 RUSYA-2
Son Güncelleme :

16 Kasım 2020 - 9:04

1440 Okuma

Türkiye, A Milli Futbol Takımı Uluslar Ligi’ndeki 5. maçında Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda Rusya’yı konuk etti. Milliler, Rusya’yı 3-2 mağlup ederek yıllar sonra tarihi bir galibiyete imza attı.

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’taki 5. maçında Rusya’yı konuk eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Türkiye hem gruptaki hem de Rusya’ya karşı ilk galibiyetini almış oldu. Türkiye en son Sovyetler Birliği’ni 1984’te mağlup etmişti. Böylece 36 yıllık hasrete de son verilmiş oldu.

Euro 2021 öncesi Türkiye A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi maçlarına devam ediyor.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sahasında Rusya’yı ağırlayan ay yıldızlı milli takım, daha öce 7 kez karşılaşarak mağlup edemediği Rusya’yı ilk kez yenerek sahadan galip ayrıldı. A Milli Futbol Takımı, bugün UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta sahasında Rusya ile kozlarını paylaştı. UEFA Uluslar Ligi Türkiye Rusya 3. grup 5. maçı İstanbul Ülker Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Mücadeleyi, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti.

Mücadelenin 11. dakikasında Rusya Cheryshev ile öne geçti. Ay yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Kenan Karaman, 32. dakikada Cengiz Ünder ve 52. dakikada Cenk Tosun (penaltı) kaydetti. Rusya’nın golleri ise 11. dakikada Denis Cheryshev ve 57. dakikada Daler Kuzyaev’den geldi. Öte yandan konuk ekip, Andrey Semenov’un 24. dakikada doğrudan kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişiyle tamamladı.

KARŞILAŞMANIN 11’LERİ

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Caner Erkin, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kenan, Cenk Tosun.

Rusya: Guilherme, Semenov, Kudryashov, Dzhikiya, Zhirkov, Zobnin, Ozdoyev, Kuzyaev, Aleksei, Cheryshev, Zabolonty.

Mücadelenin ilk yarısı milli takımın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda da Türkiye sahadan 3-2’lik sonuçla galip ayrıldı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.