PANDEMİYE ÖNLEM EĞLENEREK ÖĞRENMEYE DEVAM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 15:20

PANDEMİYE ÖNLEM EĞLENEREK ÖĞRENMEYE DEVAM

PANDEMİYE ÖNLEM EĞLENEREK ÖĞRENMEYE DEVAM
Son Güncelleme :

13 Kasım 2020 - 20:15

1190 Okuma

Kuruculuğunu ve koordinatörlüğünü İzmir Bayraklı  Osman Faruk Verimer İlkokulu Sınıf öğretmeni Sibel Kara ve Gaziantep Nizip  Asiye Ziylan İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Arzu Güven’in yaptığı “Akıl ve Zeka Oyunları Her Yerde” (Mind and Intelligence Games Everywhere) e-twinning Projesi pandemiye rağmen başarıyla gerçekleştiriliyor.  “Eğlenirken öğrenme” ilkesine dayanan projeye Türkiye dahil  9 ülkeden toplam 24 okul ve öğretmen ile yüzlerce öğrenci ve bazı etkinliklerde aileler katılıyor.

AKIL VE ZEKA OYUNLARI HER YERDE

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ eğitim programları kapsamında desteklenen projede Türkiye’den; İzmir Bayraklı Osman Faruk Verimer, Gaziantep Asiye Ziylan, Müslüm Erdoğan,  Nizip,  Manisa Çağatay Uluçay,  Ankara Telsizler, Isparta Şehit Ali Yılmaz Borsa İstanbul,  Burdur Gündoğdu, Kırşehir Şehit Ömer Halisdemir,  Eskişehir İlhan Ünügür İlkokulları yer alıyor. Portekiz, İtalya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Moldova ve  Çek Cumhuriyeti’nden 14 okul projeye ortak olarak katılıyor. Türkiyeden 10, diğer ülkelerden 14 olmak üzere toplam 24 öğretmen koordinasyonu sağlıyor.  Proje istenilen her yerde; evde ,okulda, bahçede ,piknikte,  ailece veya arkadaşlarıla, oynayarak eğlenip öğrenmeyi sağlayan etkinlk ve faaliyetleri içeriyor.

PANDEMİ DOLAYISIYLA YÜZYÜZE YERİNE ONLİNE ETKİNLİKLER

Proje kurucusu İzmir Bayraklı Osman Faruk Verimer İlkokulu 2/G Sınıf Öğretmen Sibel Kara projenin planlamasında yüzyüze öğretim etkinliklerinin de olduğunu ancak önlemler dolayısıyla online çalışma ve faaliyetlerle sürdürüldüğünü söyledi. Sibel Kara; “ Projemizi  e- Twinning plafformunda gerçekleştiriyoruz. Her sene farklı projeler yaparak yenilikleri takip ediyoruz. Her ay kutu oyunları, sözel, kağıt kalem oyunları, plan, zeka ve akıl oyunları oynuyoruz. Ailelerde buna dahil oluyor.  Öğrenciler aileleriyle birlikte evde verimli vakit geçiriyor ve düşünme becerilerini geliştiriyorlar. Projemiz Şubat 2021 Ay’ına kadar devam edecek.  Ayrıca kodlama alanında yapılacak turnuvalara hazırlık yapıyoruz. “Akıl ve Zeka Oyunları Her yerde” projemiz ile istediğimiz her yerde evde ,okulda, bahçede ,piknikte vb. ailemiz ve arkadaşlarımızla oynayarak eğlenip ,öğreniyoruz. Oyunlarımız ile öğrencilerimizin zekasını sürekli taze tutuyoruz. Onların, olaylara farklı bakış açısı kazanmalarını, yaratıcılıklarını ortaya çıkarıp, düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla , derslerimizi eğlenceli hale getirip, teknolojiyi verimli kullanmayı, dijital medya okuryazarlığını sağlıyoruz. Örneğin; Geçtiğimiz günlerde Codeweek (kodlama) haftasında 8 ülkeden katılımla çok güzel bir kodlama yaptık. Takım çalışması prensibi ile her grup kendi kodlamasını yaparak projenin hem Türkçe hem de İngilizce olarak adını oluşturdu. Pandemi ortamında artısı çok büyük bir çalışma. Bu ve benzeri projelerle okulumuza ulusal ve Avrupa etiketi kazandırdık. Gerçekleştirdiğimiz projelerle e- Twinning okulu olduk. Öğrencilerimizi etkinliklerle ve çağdaş eğitimle buluştururken, okullarımızı uluslararası eğitim camiasında tanıtıyoruz. Dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.