Porsche’den 911’e yeni yaklaşım! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 16:59

Porsche’den 911’e yeni yaklaşım!

Porsche, ortadan motorlu 911’de çok farklı bir yaklaşım sergileyecek.

Porsche’den 911’e yeni yaklaşım!
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 11:57

3490 Okuma

Porsche GT proje müdürü Marco Ujhasi, yeni 911 RSR’ın motorunun arkadan ortaya taşınmasının, markanın Rolex 24 Hours serisi öncesinde yaptığı test programını hızlandırdığını itiraf etti.

Yeni RSR’ın şimdiye kadar yalaşık 34.000 km boyunca test edildiğini belirten yetkililer otomobilin, Porsche Kuzey Amerika takımı tarafından ilk defa Daytona’da test edilmesinin IMSA WeatherTech SportsCar Championship ile mümkün olduğunu açıkladı.

Porsche Kuzey Amerika piste üç 911 getirdi fakat ikisini yarıştırdı. Patrick Pilet ve Dirk Werner’in 911 numaralı ve Kevin Estre ile Laurens Vanthoor’un 912 numaralı otomobilleri. İkinci aracı sürenler Porsche LMP1 programına geçen Nick Tandy ve Earl Bamber’ın yerine gelmişlerdi.

Testler sonrasında Ujhasi; “Yeni araçla ilk defa Daytona’dayız. Bebğimizi ilk defa resmi bir pisttegörmek çok özel bir an.” şeklinde konuştu.

“İyi veriler elde edebildiğimiz için mutluyuz. Yeni otomobille işe neredeyse sıfırdan başlıyoruz. Bu yeni momentumu artırmaya çalışıyor ve faydalı fikirler üretebilmeyi umuyoruz.”

“Dirk ile çok iyi bir ilişkimiz olduğunu düşünüyorum. Gerçekten her şey çok pürüzsüz gitti. Bilgi alışverişimiz çok başarılı. Her ikimiz de şu an için araçta aynı şeyleri istiyoruz, o nedenle de her şey çok kolay.”

Pilet, organizasyonun 2017 yılında üretici marka katılımını artırmasından da bahsetti ve “Dünya çapında yarışlara birçok araç ve markayı katmak zor ama dürüst olmak gerekirse WeatherTech Championship’te insanlar üreticilere yardımcı olarak organizasyona daha fazla araç çekmeyi sağlıyorlar.” dedi.

“Şampiyonanın seviyesi her yıl daha da yukarıya taşınıyor. Göründüğü gibi işliyor. Bütün bu otomobillerin Daytona 24 startında dizildiğini görmek için sabırsızlanıyorum. Heyecan verici olacak.”

Porsche’nin Rolex 24’te bulunan üçüncü pilot ikilisiyse Richard Lietz ve Frederic Makowiecki.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.