BMW’den sanal dokunmatik ekran konsepti! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 12:17

BMW’den sanal dokunmatik ekran konsepti!

BMW, 2017 Consumer Electronic Show’da sanal dokunmatik ekran konseptini tanıtmaya hazırlanıyor.

BMW’den sanal dokunmatik ekran konsepti!
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 11:57

3490 Okuma

BMW, Las Vegas’ta düzenlenecek olan 2017 Consumer Electronic Show’da “geleceğin bir diğer yansıması” olarak tanımlanan sanal dokunmatik ekran konseptini tanıtmaya hazırlanıyor. Bavyeralı markanın LA’de tanıtacağı ve HoloActive Touch system olarak adlandırılan ekran konsepti sürücü ve araç arasında yenilikçi bir arayüz içeriyor.

HoloActive temel olarak holograma sahip sanal bir dokunmatik ekran gibi çalışıyor. Alman üretici sistemler ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Boşlukta duruyor gibi görünen ekran oarmak hareketleriyle dokunmadan yönetiliyor ve sürücünün komutlarını algılayabiliyor.” Sistemin güncel BMW modellerinde kullanılan head-up display, gesture control ve dokunmatik ekran özelliklerini biraraya getirdiği açıklanıyor. Otomobilin bütün fonksiyonları hiçbir fiziksel müdahele olmadan rahatça kullanılabiliyor ve teknoloji sıradan dokunmatik ekranların sağlamış olduğu o tanıdık, görsel etkileşimi sağlayabiliyor.

Sistemin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız BMW’nin açıklamalarını dinlemekte yarar var: “HUD’a benzer olarak renkli görüntüler yansımalar kullanılarak oluşturuluyor ama bu defa ön camdaki bölme yerine herhangi bir yere bağlanmamış gibi görünen ekrana yansıtılarak kullanılıyor.” Sanal dokunmatik ekran kişiselleştirilebilen kontrol yüzeylerine sahip ve bu yüzeyler direksiyonun yanında, sürücünün göreceği yükseklikte konumlandırılmış. “Bir kamera sürücünün ellerinin hareketlerini izliyor ve parmak uçlarının pozisyonunu algılıyor. Parmak ucu bu yüzeylerden biriyle temas ettiğinde bir sinyal gönderiliyor ve fonksiyon aktif hale geliyor.”

HoloActive sistemi, 5 Ocak’ta başlayacak olan 2017 CES Fuarı’nda gösterilecek. Bu teknoloji “gelecekte sürücüsüz otomobilleri kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayan, mobilite deneyimini” gösteren, BMW i Inside Future projesinin bir parçası.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.