Audi’den trafik ışığı bildirim sistemi! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 06:29

Audi’den trafik ışığı bildirim sistemi!

A4, Q7 ve Allroad modellerinde dahil olan sistem, Las Vegas’ta görücüye çıktı.

Audi’den trafik ışığı bildirim sistemi!
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 11:56

3420 Okuma

Las Vegas’ta bir Audi ile dur-kalk trafikte kalmak artık biraz daha az sinir bozucu olabilir. Audi, Nevada eyaletinde Traffic Light Information Technology (trafik ışığı bilgilendirme sistemi) sistemini sunuyor ve araçtan altyapıya şeklinde yürüyen V2I sistemini kullanıma açıyor.

Sistem 2017 A4, Q7 ve Allroad modellerinde, içerisinde Audi Connect Prime üyeliği olan otomobillerde çalışıyor ve sürücüye kırmızı ışığın ne zaman yeşile döneceğini gösterge panelinde ya da varsa head-up display’de gösteriyor. Audi, bu sistemin sürücülerin, ışığın ne zaman yeşil olacağını ve yola ne zaman devam edeceklerini gösterdiği için streslerini azalttığını açıklıyor.

Alman üretici daha da ileri giderek Traffic Light Information sistemini otomobillerin navigasyonlarıyla entegre ederek dur-kalk trafiklerden uzak durulmasını, böylece yakıt tasarrufu yapılmasını sağlayacağının altını çiziyor.

Audi Amerika başkanı Scott Keogh “V2I uygulamaları ve servisi otonom geleceğe doğru hızla gittiğimiz şu günlerde son derece önemli teknolojilerdir” açıklamasını yapıyor.

Sistem şimdilik sadece Las Vegas’ta kullanımda; Audi bölgenin ulaşım kuruluyla birlikte çalışarak trafik ışıklarını V2I teknolojisine uyumlu hale getirmek için çalışmalar gerçekleştirdi ve ileriki aylarda bu sistemin diğer eyaletlerde de kullanılması için gerekli yatırımlar yapılacak. Ancak hangi şehirler olduğu şimdilik netlik kazanmadı.

Sistemi çalıştırmak için aracı satın aldıktan sonra Audi Connect Prime üyeliği için altı aylık üyelik için 199 dolar ya da 18 aylık üyelik için 499 dolarlık bir ödeme yapılması gerekiyor.

Audi'den trafik ışığı bildirim sistemi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.