BERGAMA’YI ŞAHLANDIRACAK SELİNOS ANTİK KANAL PROJESİ İNŞASI BAŞLIYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 07:57

BERGAMA’YI ŞAHLANDIRACAK SELİNOS ANTİK KANAL PROJESİ İNŞASI BAŞLIYOR

BERGAMA’YI ŞAHLANDIRACAK SELİNOS ANTİK KANAL PROJESİ İNŞASI BAŞLIYOR
Son Güncelleme :

11 Kasım 2020 - 15:10

1510 Okuma

Bergama turizmini geliştirip ilçeyi yerli turizme açacak olan Selinos Antik Kanal Projesi’nin inşa çalışmaları başlıyor.

09 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi yapılan vizyon projede ihalenin sonuçlandığını ve 50 milyon lira değerindeki projeyi alan firmaya iş tesliminin yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile bütün zorlukları tek tek aşıp hemşehrilerimize sözünü verdiğimiz bir hayali gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Bergamamız bu projeyle öncelikle yerli turizm olmak üzere Dünya turizminde yeni bir çekim merkezi olacak” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMAMIZ BİR MÜCEVHER BİZ SADECE PARLATMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”

Bergama Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) ve ilgili kurumların işbirliği ile gerçekleştirilecek olan projenin barındırdığı özellikleri ile Türkiye’de tek olduğuna dikkat çeken Başkan Koştu, “Bu projemiz antik bir kanal üzerinde restorasyonları barındıran yönüyle Dünya’ya örnek olacak. 50 milyon liraya mal olacak projemizin 900 iş günü içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde hemşehrilerimize bu projemizin sözünü vermiştik. Bütün zorluklarını tek tek aştığımız projemizde ihaleyi alan firmaya iş teslimi yapıldı. Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemizle Bergamamız’ın yıldızını parlatacağız. Bugüne kadar esnaf ve vatandaşımızın yeterince turizm geliri elde edemediği ilçemizde yeni bir turizm hamlesi bu projemizle başlayacak” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BU PROJE ESKİ BERGAMA’YI TARİHİ MAHALLELERİ PARLATACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Şubat 2020 tarihinde ilçeye yaptığı gezi ile Bergama’nın heyecanla beklediği projenin müjdesini verdiğini söyleyen Başkan Koştu, “Daha sonra Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile projemiz üzerine yaptığımız çalışmaların ardından, Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz ihaleye çıktı. İhale sonuçlandı ve ilgili firmaya iş teslimi yapıldı. Hızlı bir şekilde yol almayı hedeflediğimiz yılların hayali olan bu projemizi tarihi kentimizde gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kadim kentimiz Bergama’nın makûs talihini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah projemizle tarihi mahallelerimizi ayağa kaldırıp, turizm alanı oluşturacağız. Bergama’da yıllardır konuşulan ama bugüne kadar yapılamayan Selinos Deresi Islah Projesi ilçemizin yıldızını parlatacak. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Bergama’mızın değerine değer katacak. Tarihin nefes aldığı kentimizin turizmin gözdesi olması zamanı geldi de geçiyor bile. Bu proje her anlamda Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Bergama’yı şahlandıracak. Projemizin gerçekleşmesinde bize desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ak Parti İzmir Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, bölge milletvekillerimiz, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Ak Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli ve emeği için bürokratlarının her birine teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.