İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ Düzenledi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:00

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ Düzenledi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ Düzenledi
Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 16:27

1380 Okuma

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ düzenledi. Karabağlar’da gerçekleşen törende, öğrencilerin okuduğu şiirler davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Karabağlar Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün dünyada uyandırdığı yankıyı sahnede seslendiren öğrencilerin sunumu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Saat 09.05’te İzmir’de Hayat Durdu

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 82. yılında tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi İzmir’de de törenlerle anıldı.

Saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi. Çevre yollardaki sürücülerin araçlarından inmesi ve vatandaşların evlerinin balkonlarına çıkarak saygı duruşuna eşlik etmesiyle İzmir’de adeta hayat durdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından göndere çekilen bayrak, yarıya indirildi.

“Atatürk, Fikirleriyle Atiye Işık Tutan Bir Liderdir”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Kadim milletimizin binlerce yıllık milli hafızasından müteşekkil bir iradenin ve adanmışlığın timsali Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, ebediyete irtihalinin 82. yılında saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz.” dedi.

Karabağlar Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleşen törende konuşan Yahşi sözlerine şöyle devam etti: “Milli egemenliğine ve onuruna doğrudan sahip olmanın kıymetini iyi bilen milletimizi, müşterek bir amaçta birleştiren Atatürk, zamana yenilmeyen fikirleriyle atiye ışık tutan bir liderdir. Engin muhakeme kabiliyeti ve derin ufkuyla tarihin seyrini değiştiren zaferlerin muzafferi olan Atatürk, sadece bir asker değil aynı zamanda ileriyi gören bir devlet adamıdır. Hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş ve uygar dünya içerisinde Türk milletinin hak ettiği yeri alması için hiçbir mücadeleden kaçınmamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mâl olmuş, istiklal ve istikbal davasında tavizsiz duruşu ile mazlum milletlere ilham vermiştir. Ömrünü milletine adayan Gazi’nin en büyük mirası, ‘kimsesizlerin kimsesidir’ diye tasvir ettiği cumhuriyettir.”

“En Değerli Emanet Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti’dir”

Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetlerin ilerisine geçme hedefinde olan nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Yahşi, gençlere seslendiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biliniz ki size bırakılan en değerli emanet ‘Türk istiklâli’ ve ‘Türk Cumhuriyeti’dir. ‘Benim Türk milletine,  Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız.’ diyen Atatürk’ün bu sözleri, sizlere duyduğu inancın ve umudun göstergesidir. Atiye uzanan yolda en güçlü rehberiniz, milli ve manevi hasletlerimizdir. Sizler ecdadınızdan aldığınız cesaret ve ilhamla milli egemenliğin anlamına vakıf bir nesil olarak ay yıldızlı bayrağımızı medeniyetin göğünde ebediyen dalgalandıracaksınız. Bu düşüncelerle, vefatının 82. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Yahşi, konuşmasını 30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek sonlandırdı.

Karabağlar Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün dünyada uyandırdığı yankıyı sahnede dile getiren İnönü Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Atatürk’ün Ardından Söylenenler’ sunumunu seslendirdi.

‘10 Kasım’ konulu video gösterimiyle süren programda, Arda Meriç Demirkaya adlı öğrencinin okuduğu ‘Mustafa Kemaller Tükenmez’ şiiri ile Alev öğretmenin okuduğu ‘Ağlamadan Ağlamak’ şiiri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.