HER BİNAYA AYRI ENKAZ TOPLAMA ALANI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:46

HER BİNAYA AYRI ENKAZ TOPLAMA ALANI

HER BİNAYA AYRI ENKAZ TOPLAMA ALANI
Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 14:33

1000 Okuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin, yıkılan evlerinde kalan eşyalarını bulabilmesi amacıyla Koyundere’de her bina için ayrı enkaz döküm alanı oluşturdu.

Depremde yıkılan binalardan kurtarılan vatandaşların kimi halen hastanelerde tedavi görüyor;  kimi de kayıpları nedeniyle büyük bir acı yaşıyor. Belki yitirdikleri canın bir fotoğrafı, belki bir özel eşyası, ya da ondan yadigâr bir hediye… İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahip oldukları her şeyin, yıkılan hayatları gibi enkazın altında kaldığı bu insanları da unutmadı.

Hatıralar kaybolmayacak
Depremde tamamen yıkılan; ne yazık ki onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı Rıza Bey, Doğanlar, Yağcıoğlu, Emrah 1 ve 2 apartmanlarının enkazları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Koyundere’deki hafriyat sahasında, işaretlenmiş alanlara ayrı ayrı döküldü.  Toplam 15 bin 405 ton ağırlığında enkaz taşındı. Depremzede vatandaşların, ilerleyen günlerde, binalarının enkazına kolayca ulaşabilmesi ve hatıra değeri bulunan eşyalarını bulabilmesi amaçlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.