Görevini tamamlayan çadırlar temizlenerek depolara kaldırılıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:01

Görevini tamamlayan çadırlar temizlenerek depolara kaldırılıyor

Görevini tamamlayan çadırlar temizlenerek depolara kaldırılıyor
Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 14:21

1150 Okuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri depremzedelere yardım için sahada gece gündüz görev yaparken olası bir afet ihtimaline karşı da her zaman hazır bekliyor. İzmir İtfaiyesi ekipleri, deprem bölgelerinde boşalan çadırları toplayıp temizliyor, dezenfekte işleminin ardından paketleyerek yeniden kullanıma hazır hale getiriyor.

İzmirli depremzedelere desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan da olası bir afete hazır olmak için çalışmalarına devam ediyor. İzmir depreminde ilk günden itibaren sahada çalışan İzmir İtfaiyesi ekipleri, deprem bölgelerinde boşalan çadırları toplayıp temizliyor, dezenfekte edip yeniden kullanıma hazır hale getiriyor.

İzmir İtfaiye Dairesi Başkan Vekili İsmail Derse enkaz çalışmalarının ardından sahadan ayrılmadıklarını vurgulayarak, “İzmir İtfaiyesi sadece afet anında değil afet sonrasında da her aşamada görev yapıyor. Enkaz kaldırma ve eşya tahliyesi esnasında olduğu gibi bugün de çadır kentlerde yangın önlemleri konusunda birçok görevimiz devam ediyor. Barınma ihtiyacının karşılanması için İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Teşkilatı tarafından alana sevk edilen 800 çadır içinden boşalanlar olunca da biz devreye giriyoruz. Evleri sağlam raporu alanlar ya da başka konuta geçenler çadırları boşaltınca biz de onları söküp Toros’taki eğitim merkezimize getiriyoruz. Umarım bir daha böylesi afetler yaşamayız ama afet olasılığına karşı çadırları yıkıyoruz, haşere ve böceklere karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerinin ardından kurutup paketliyor ve depolara yerleştiriyoruz. Olası bir afete karşı hazırlıklı olmak için bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bu sayede tekrar bir ihtiyaç halinde çadırları hızla sevk edebileceğiz” dedi.

Çadırların içindeki mat, battaniye gibi eşyalar da temizlenip dezenfekte ediliyor ve ihtiyaç halinde kullanılmak üzere paketlenerek depolanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.