CHP’Lİ SERTEL’DEN İZMİR’DEKİ TEST SONUÇLARINA ÇARPICI AÇIKLAMA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:49

CHP’Lİ SERTEL’DEN İZMİR’DEKİ TEST SONUÇLARINA ÇARPICI AÇIKLAMA

CHP’Lİ SERTEL’DEN İZMİR’DEKİ TEST SONUÇLARINA ÇARPICI AÇIKLAMA
Son Güncelleme :

10 Kasım 2020 - 14:28

1250 Okuma

İzmir kırmızı alarm veriyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamuoyundan gizlenen verilere ulaştı. Ege Üniversitesi’nde 6 Kasım’da yapılan 5 bin 236 testin bin 177’sinin pozitif, 8 Kasım’da yapılan 5 bin 61 testin bin 454’ünün pozitif çıktığını belirterek, “Covid testine başvuranların yüzde 28.7’sinde hastalık görülüyor. İzmir kırmızı alarm veriyor” dedi.

Halk Sağlığı laboratuvarları ve diğer hastanelerde yapılan test sonuçlarının hariç olduğunu vurgulayan Sertel, sadece Ege Üniversitesi Hastanesi’ne bakıldığında bile Sağlık Bakanı tarafından açıklanan rakamların doğruluğuna inanmanın mümkün olmadığını söyledi.

SON ÜÇ GÜNDE EGE’DE POZİTİF SAYISI 2 BİN 885

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan testlere ilişkin son üç günlük veriye ulaştığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ulaştığı verileri şöyle sıraladı:

“6 Kasım Cuma günü 5 bin 236 test yapılmış. Bu testlerin bin 177’si pozitif. 7 Kasım Cumartesi yapılan 798 testten 254’ü pozitif. 8 Kasım Pazar günü yapılan 5 bin 61 testten ise bin 454’ü pozitif çıkmış. Yani sadece Ege Üniversitesi’ndeki son üç gündeki hasta sayısı 2 bin 885. Bu sonuçlar sadece Ege Üniversitesi Hastanesi’ne ait. Halk sağlığı laboratuvarları ve diğer hastaneler hariç. 8 Kasım Pazar günü Sağlık Bakanı Türkiye genelindeki hasta sayısını 2 bin 516 olarak açıkladı. Bunun yüzde 50’sinden fazlası İzmir’de ve tek bir hastanede ise İstanbul’da, Ankara’da ve diğer şehirlerdeki hasta sayısı çok mu az? En başından beri bu işte ve açıklanan rakamlarda yanlışlık olduğunu biliyoruz. Ama gerçek veriler ısrarla halktan gizleniyor. Nasıl ‘ekonomi iyi, pik yaptı’ demekle ekonomi iyiye gitmiyorsa, hasta sayısı az demekle de hastaların sayısı azalmıyor. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. İnsanlarımızı kandırmaya kimsenin hakkı yok. Öte yandan İzmir’deki hastanelerin yoğun bakımlarının da dolu olduğunu biliyoruz. Sadece üç günlük verilere bakıldığında bile İzmir’deki pozitif hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. İzmir kırmızı alarm veriyor. Depremden sonra bir de virüs vuracak İzmir’i. Yetkilileri doğruları açıklamaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.