ERDOĞAN:İZMİR DEPREMİ AYNI ZAMANDA CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREMDİR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:57

ERDOĞAN:İZMİR DEPREMİ AYNI ZAMANDA CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREMDİR

ERDOĞAN:İZMİR DEPREMİ AYNI ZAMANDA CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREMDİR
Son Güncelleme :

08 Kasım 2020 - 16:55

1320 Okuma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem gibi ortak bir acının hükümete ve şahsına saldırmak için kullanıldığını belirterek, “İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa müsaadesi veren siz değil misiniz? Şimdi nasıl oluyor da kalkıp burada iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Bütün buralarda sorumlu sizsiniz. Bu afetlerin sorumlusu sizsiniz” dedi.

‘AMACIMIZ AZ KATLI, KONFORLU BİNALAR’

İzmir Seferihisar açıklarındaki depremde yaşamlarına yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Depremin ardından devletimizin tüm bakanlıkları yardıma koştu. 1 yıl içerisinde oradaki çalışmaları tamamlayıp depremzede kardeşlerimize de hemen konutlarını teslim edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından malzemeler de İzmir’e ulaştırıldı. Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımız da hemen depremzedelere el uzattı. Evleri ve iş yerleri zarar gören, tekneleri zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlandı. Hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz. Az hasarlı evlere girilmelerinde herhangi bir sakınca görülmüyor. Yeni konutların inşasında TOKİ hemen çalışmalara başlamıştır. Amacımız az katlı, konforlu binalar inşa ederek depremin yıl dönümüne kalmadan İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır. Afetlere karşı güvenli binada oturmanın bedeli, maddi karşılıkla telafi edilemez. İlk etapta 5 bin konut inşa edilecek. 2 bini yerinde 3 bini ise İzmir Şehir Hastanesi’nin yanındaki rezerv alanına yapılacak.”

‘İZMİR DEPREMİ AYNI ZAMANDA CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREMDİR’

CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Deprem gibi bir ortak acıyı dahi devlete, hükümete, şahsıma saldırmak için kullanmaya kalkanlara da iki çift söz etmek istiyorum. Milletimiz, önce tek parti zulmünü, sonra koalisyonlu yılların sıkıntısını çok iyi bilmektedir. Deprem başta olmak üzere yaşadığımız afetlerin ardından yıllardır çekilen perişanlıkları unutmadık. Erzincan depreminden büyük Marmara depremine kadar her felaketin ardından ortaya çıkan acı görüntüleri ve büyüklerimizden dinledik ya da bizzat yaşadık. Dünyada işler yolunda giderken ülkemizi sürekli krizlere sokanların yol açtığı maliyetleri de hiç unutmadık. İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Şu anda İzmir’in kahir ekseriyetinde başta büyükşehir olmak üzere o yıllardır CHP belediyeleri yok mu? Bunların bütün inşasıyla ilgili adımlarını müsaade etmediniz mi? Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa müsaadesi veren siz değil misiniz? Şimdi nasıl oluyor da kalkıp burada iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Bütün buralarda sorumlu sizsiniz. Bu afetlerin sorumlusu sizsiniz.”

‘BUNUN ADI YÜZSÜZLÜKTEN ÖTE AHLAKSIZLIKTIR’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her yerde yatay mimari diye bağıran bir cumhurbaşkanı var. Ama siz dikey mimariyi savundunuz. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere hükümetin bu konuda her attığı adımı engellemeye çalışanlar bunlardır. Millet deprem yıkıntıları altında inlerken, onlara el uzatmak yerine elleri arkalarında boş boş dolaşan onlar. İzmir’in milletvekilisin, geldin kaç saat kaldın orda. Geldin şöyle bir turistik seyahat yaptın, ondan sonra tekrar Ankara’ya döndün. Hepsinin üzerine dönüp bizi itham eden yine bunlardır. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır. Milletimiz adına bunlara ‘Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz’ diyoruz. Milletimiz adına bunlara, ‘Ya hayır konuşun ya da susun’, milletimiz adına bunlara, ‘Siz en iyi bildiğiniz iş olan parti içi kavgayla uğraşın’. Hamdolsun Türkiye’de hem afet öncesi hazırlık, hem afet sonrası yardım ve destek çalışmaları konusunda yapılacakları gece gündüz düşünen, proje üreten, gayret gösteren bir hükümet var.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.