AP: Joe Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:40

AP: Joe Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu

AP: Joe Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu
Son Güncelleme :

07 Kasım 2020 - 19:53

1400 Okuma

AP: Joe Biden’ın ABD’nin 46. Başkanı olduğunu duyurdu. Demokratların adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Joe Biden, 20 delegeye sahip Pennslyvania’da seçimi kazanarak 284 delegeye ulaştı.

CNN, projeksiyonlarına göre Joe Biden’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. Başkanı olacağını duyurdu.

PENSİLVANYA’DA DA ÖNE GEÇMİŞTİ

Pensilvanya sonuçları başkanlığa Trump’tan daha yakın olan Biden’in başkanlığının kesinleşmesi için kritik önemdeydi.

Pensilvanya eyaletinde 20 seçici kurul üyesi bulunuyor. 20 seçici kurul üyesinin tamamını alan Biden 284 delege ile ABD Başkanı oldu.

JOE BİDEN’DAN İLK AÇIKLAMA

Başkanlığını ilan eden Joe Biden, Twitter hesabından paylaştığı ilk mesajında, “Amerika, bu harika ülkeyi yönetmek için beni seçmenizden onur duydum” dedi. Biden, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: Önümüzde yapılacak zor işler olacak ama size şunun sözünü veriyorum: Ben, bana oy vermiş olun ya da olmayın, bütün Amerikalıların başkanı olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.