TÜM YUNANİSTAN TEKRAR KARANTİNAYA GİRİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 06:26

TÜM YUNANİSTAN TEKRAR KARANTİNAYA GİRİYOR

TÜM YUNANİSTAN TEKRAR KARANTİNAYA GİRİYOR
Son Güncelleme :

05 Kasım 2020 - 14:05

1180 Okuma

Yunanistan yeniden karantinaya giriyor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Cumartesi sabah 6’dan itibaren 3 hafta boyunca tüm ülke karantina altında olacak. 30 Kasım’a kadar devam edecek karantina sürecinde okullar açık olacak. Ortaokul, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim yapılacak” dedi.

Türkiye’nin sınır komşusu Yunanistan’da yeni corona virüs önlemleri geliyor. NTV’de yer alan habere göre Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis yeni önlemleri açıkladı.

Başbakan Miçotakis, 7 Kasım Cumartesi sabah altıdan itibaren ülke genelinde üç haftalık karantina uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Yunanistan Başbakanı, “30 Kasım’a kadar devam edecek karantina sürecinde okullar açık olacak. Ortaokul, lise ve üniversitelerde uzaktan eğitim yapılacak” dedi.

İlkokul, anaokulu, kreşlerde ise normal eğitim devam edecek.

ÇALIŞAMAYACAK İŞÇİLERE DESTEK
Karantina önlemleri nedeniyle iş hayatı etkilenecek işçilere de devlet tarafından destek ödemesi yapılacak.

Miçotakis, “Tedbirler nedeniyle çalışamayacak işçilere devlet aylık 800 euro verecek” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.