KONAK’TA EN ACI MECLİS | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 20:03

KONAK’TA EN ACI MECLİS

KONAK’TA EN ACI MECLİS
Son Güncelleme :

03 Kasım 2020 - 14:05

1150 Okuma

Başkan Batur: Bir an evvel bina envanterlerinin çıkarılması gerekiyor.

 Konak Belediyesi’nin kasım ayı meclisinde, belediyelerin bina envanterlerini bir an evvel çıkarması ve vatandaşların güvenli binalarda yaşaması için belediye meclislerinin karar almaları gerektiğini dile getiren Başkan Batur, “İnsanımız güvenli binalarda yaşamalı. Bununla ilgili hangi radikal karar alınacaksa hep beraber almalıyız. Bu konuda meclisimize güveniyoruz” dedi.

Konak Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclisi Kültürpark’taki Fuar Evlendirme Dairesi Salonunda gerçekleşti. Enkaz alanına gidilecek olması sebebiyle hızlıca gerçekleştirilen toplantıda, depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mimar kimliği ile deprem sonrası yıkılan ve hasar alan binalar hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm belediyelerin bir an önce bina envanterini çıkarması gerektiğinin altını çizdi. Kentte güvenli binaların yapılması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve meclislerinde gerekli kararları alacaklarını dile getiren Başkan Batur şunları söyledi:

“Depremde çöken binalarda özellikle zemin katlarla ilgili, kolonların kesildiği, taşıyıcı duvarların deforme edildiğiyle ilgili duyumlar geliyor. Bunlar binaların mukavemetini etkileyen şeyler. Hem büyükşehir hem ilçe belediyelerin çalışmasıyla bir an evvel bina envanterlerinin çıkarılması gerekiyor. Kente güvenli bina yapılması konusunda belediye meclislerine düşen görevi yerine getirmemiz lazım. Önce insanımız güvenli binalarda yaşamalı. Bununla ilgili hangi radikal karar alınacaksa hep beraber almalıyız. Bu konuda meclisimize güveniyoruz. Bir kez daha depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralı hemşehrilerimizin bir an evvel iyileşmesini; hala enkaz altında nefes alan, hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize bir an evvel ulaşılmasını bütün kalbimle diliyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.