BERGAMA BELEDİYESİ BÜTÜN GÜCÜYLE AFETZEDELERİN YANINDA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:59

BERGAMA BELEDİYESİ BÜTÜN GÜCÜYLE AFETZEDELERİN YANINDA

BERGAMA BELEDİYESİ BÜTÜN GÜCÜYLE AFETZEDELERİN YANINDA
Son Güncelleme :

03 Kasım 2020 - 8:05

1050 Okuma

Geçtiğimiz cuma günü meydana gelen şiddetli depremin ardından harekete geçen Bergama Belediyesi ilk günden itibaren afetzedelerin yayında olmaya, acıları paylaşıp, ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor.

İLK İKİ GÜN GECE YARISI SICAK ÇORBA

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun talimatıyla harekete geçen belediye birimleri ilk iki gün gece yarısına doğru kurtarma çalışmalarının olduğu semtlere gönderdiği sıcak çorba ile bir nebze olsun vatandaşların içini ısıtmaya çalıştı.

BAŞKAN KOŞTU, SAĞLIK BAKANI KOCA İLE DEPREM BÖLGESİ’NDE

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, depremden en çok etkilenen ve yıkımların olduğu Bayraklı semtinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel ile birlikte incelemelerde bulundu. Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyen Başkan Koştu, Bergama Belediyesi’nin tüm gücüyle depremzedelerin yayında olduğunu ifade etti. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Koştu, ihtiyaç halinde Bergama Belediyesi’nin tüm birimleriyle teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

DEPREMZEDELER İÇİN SICAK LOKMA VE BATTANİYE

Özellikle akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının düşmeye başlamasıyla afetzedelerin battaniye ihtiyacı için harekete geçen Bergama Belediyesi iki kamyonetle afetzedelere battaniye ulaştırdı.

İlk iki gün gece yarısı Bergama’dan sıcak çorba ile vatandaşların içini bir nebze olsun ısıtmaya çalışan Bergama Belediyesi ayrıca özel lokma dökme araçları ile depremin etkilendiği mahallerde sıcak lokma dökerek, vatandaşlara ikram etti. Başkan Koştu, depremlerin beraberinde büyük dramlar getirdiğine işaret ederek, “Rabbim böylesi acıları bir daha ülkemize göstermesin. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bergama Belediyesi olarak yaraları sarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.