PROF.DR.BUDAK ”EGELİ SAĞLIKÇALIŞANLARI ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 15:42

PROF.DR.BUDAK ”EGELİ SAĞLIKÇALIŞANLARI ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”

PROF.DR.BUDAK ”EGELİ SAĞLIKÇALIŞANLARI ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”
Son Güncelleme :

03 Kasım 2020 - 16:02

1370 Okuma

EÜ deprem yaralarını sarmaya devam ediyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, depremden etkilenen ve birçoğu enkaz altından kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarılan 160 kişi tedaviye alındı. Bunlardan 62 kişinin ise hastaneye yatışı yapıldı.  Şu anda EÜ Hastanesinde 10 depremzede yoğun bakımda tedavi görürken, 25 kişi de servislerde tedavi oluyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devletin tüm kurumlarının İzmir için seferber olduğunu ifade ederek, Ege Üniversitesi ailesinin de yekvücut olarak depremden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

 İzmir’de cuma günü meydana gelen ve merkez üssü Seferihisar olarak belirlenen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonucu yaralanan vatandaşların Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavileri devam ediyor.

         Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine afet gününden itibaren 160 yaralı, tedavi için getirildi. Hastanede tedavisi süren 35 yaralıdan 10’u yoğun bakımda tedavi görürken 25’i de servislere çıkarılmış durumda. 110 depremzede ise taburcu oldu. Depremden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ve 58 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin de EÜTF Hastanesinde tedavi altına alındı. Perinçek ve Şirin’in durumlarının iyi olduğu belirtildi.

         Egeli sağlık çalışanlarının özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Afet bölgesine en yakın sağlık kuruluşlarından biri olarak tüm olanaklarımızı depremzedelerimiz için seferber ettik. Sağlık Bakanlığı nezdinde A Plus olan hastanemizde yaralılarımıza en hızlı şekilde müdahale ederek onların sağlıklarına kavuşmaları için çalışıyoruz. Hem pandemiyle hem de afetle aynı anda mücadele eden fedakâr sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Can kayıplarımız için Allah’tan rahmet, yarlılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.