DEVLET SEFERİHİSAR İÇİN SEFERBER OLDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:17

DEVLET SEFERİHİSAR İÇİN SEFERBER OLDU

DEVLET SEFERİHİSAR İÇİN SEFERBER OLDU
Son Güncelleme :

02 Kasım 2020 - 12:57

1360 Okuma

İzmir’de gerçekleşen depremin merkez üssü olan ve tsunami felaketi ile sarsılan Seferihisar’a 24 saat içinde ziyarette bulunan 6 bakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede incelemelerde bulundu.

İzmir Seferihisar merkezli gerçekleşen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilçeye ziyarette bulundu. Deprem sonrası hasar ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek için ilçeye ziyaret gerçekleştiren bakanlara eşlik eden AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Bakanlarımızın talimatı doğrultusunda yapılması belirlenen çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

ESNAFA MADDİ DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, ilçede meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında zarar gören esnafa destek verileceğini açıkladığını ileten Başkan Aydın, “İlçemizde yaşanan deprem sonrası biliyorsunuz ki esnafımız daha çok gerçekleşen tsunamiden etkilendi. Sayın bakanımız Kurum’dan, zarar gören esnafın tespit edilerek zararının telafi edileceği bilgisini aldık. Zarar gördüğü belirlenen esnafa maddi destekte bulunularak, esnafımızın hızlıca toparlanması ve normale dönmesi için hep birlikte çabalayacağız” dedi.

EL BİRLİĞİ İLE YARALARI SARACAĞIZ

Devletimiz ve milletimizin el birliğiyle bu felaketin yaralarını hızlıca saracağını ifade eden Başkan Aydın, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Karaismailoğlu’nun talimatları ile tsunamiden en çok etkilenen balıkçılarımız için de harekete geçiliyor. Bakanımızın, deniz içinde kalan taşıtların karaya alınacağını ve balıkçıların zarar gören tekne ve ekipmanları ile ilgili harekete geçileceğini, kendilerine bu konuda destek verileceğini ifade etti. Ayrıca Sayın Bakan Karaismailoğlu’ndan aldığımız bilgiler doğrultusunda; balıkçı ağları da yenilenecek ve Akarca Balıkçı Limanı da hızla yapılacak. Aynı zamanda Sığacık’a da Akarca’ya yapılacak liman gibi bir balıkçı limanı kazandırılacak” ifadelerine yer verdi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ise ilçede zarar gören tarihi yerlerin ve ibadethanelerin restorasyon çalışması ile ilgili çalışmaların talimatını verdiğini ifade eden Başkan Aydın, şunları söyledi: “Sığacık Kaleiçi’ndeki tarihi yerler ve ibadethanelerde hasar var ise tespit edilip onarılacak ve restorasyon çalışmaları tarihi dokuya zarar vermeden tamamlanacak.” Ayrıca Ersoy, “Teos Marina’nın 400 metrelik duba talebini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilettiğini” söyledi.

 

İlçeye ziyarette bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de Seferihisar Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nın yenileneceğini söylediğini aktaran Başkan Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ise deprem ve tsunami sonrasında enerji altyapılarıyla ilgili meydana gelen hasarları tespit etmek ve yerinde incelemek, alınması gereken tedbirleri son süratle talimatlandırmak maksadıyla ilçemize gelmiştir. Bakanlarımız tarafından verilen talimatlar doğrultusunda “Seferihisar’ımız için gerekli tüm çalışmaların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Seferihisar Kaymakamımız Naci Aktaş’tan bilgi alarak, binaları zarar gören vatandaşlar ve temizlik çalışmalarına destek veren askerlerle görüştü. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Bakan Pakdemirli de ilgililere, mahallede ev ve işyerlerindeki temizlik çalışmalarına destek olmak amacıyla 100 kişilik orman personelinin bölgeye yönlendirilmesi talimatında bulundu. Çok kısa bir sürede personel tam donanımıyla Seferihisar’a geldi. Maddi hasarla etkilenen esnaf, balıkçı ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları en kısa zamanda karşılanacaktır. Devletimiz tüm imkanları ve kurumlarıyla ilçemize hizmet etmeye devam ediyor.”

AK PARTİ TEŞKİLATI UYUMADI

Başkan Aydın, depremin meydana geldiği saatten bu yana tüm Seferihisar AK Parti teşkilatının canla başla çalıştığını açıklamalarına ekleyerek, “Seferihisar AK Parti teşkilatımız ilçe yönetim kurulu, mahalle başkanları ve çok sayıda parti üyesi ile birlikte depremin gerçekleştiği andan bu yana sahada çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Hepsi gözünü kırpmadan, uykusuz kalarak ilçede ne gerekirse en önde koştular. Hepsine özel olarak teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.