ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM İZMİR İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 23:10

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM İZMİR İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM İZMİR İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Son Güncelleme :

02 Kasım 2020 - 2:23

1360 Okuma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum İzmir depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak.” dedi.

Bakan Kurum’un yaptığı açıklamalardan derlenenler;

104 vatandaşımız enkazdan kurtarıldı. Bölgede çalışmalarımız yoğun bir ekiple devam ediyor. Vatandaşlarımıza bugün itibarıyla nakit ödemelere başladık.

Hasar tespit çalışmalarında an itibarıyla 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Ağır, acil ve yıkık sayımız 41’e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden oluşuyor.

30 BİN LİRA EŞYA YARDIMI YAPILACAK

(Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışması) Yan taraftaki görmüş olduğumuz binaların da hasar tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalar olduğu için onları da anbean lazer tarayıcılarla takip ediyoruz. Oradaki herhangi bir hareket veya yıkılma riski enkazda arama kurtarma faaliyeti yapan arkadaşlarımızın can güvenliği riski açısından çok önemli.

Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda.

EV SAHİPLERİNE 13 BİN LİRA

Rızabey ve Doğanlar apartmanına ilişkin Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze veya Valiliğimize gelen bir riskli bina başvurusu yok. Riskli bina başvurusu olsaydı tapuda riskli bina şerhi olurdu.

Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı vereceğiz.

Yıkılan binalar için riskli bina başvurusu yapıldığı iddiaları) Bugün bunları konuşmanın, tartışmanın zamanı değil. Vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyorlar, benim çalışma arkadaşımın burada çocuğu var. Bizim odaklanmamız gereken konu bunlardır. Herkesten istirham ediyorum birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyalım. Bunun siyaseti, davası, polemiği olmaz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.