MENDERES’TE DEPREM MESAİSİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:17

MENDERES’TE DEPREM MESAİSİ

MENDERES’TE DEPREM MESAİSİ
Son Güncelleme :

01 Kasım 2020 - 15:51

1250 Okuma

Menderes Belediyesi, İzmir depremi sonrası yaraların sarılması için 24 saat mesai sistemiyle çalışmaya başladı.

İzmir depreminin ardından Menderes Belediyesi’ne bağlı kafe ve spor salonları 24 saat açık hale getirildi. Evlerine girmek istemeyen vatandaşların geceyi rahat şekilde geçirmesi için tesisler hazırlanırken, Gümüldür’de bulunan yaşlı bakım evinin hasar görmesi nedeniyle bakım evindeki tüm yaşlılar da spor salonunda ağırlanıyor. Whats App İhbar Hattı da 24 saat boyunca vatandaşların hizmetine sunuldu. Bayraklı ilçesine de yardım eli Menderes Belediyesi tarafından uzatıldı.

Başkan Kayalar göçük alanında

Depremden en fazla hasar gören Bayraklı ilçesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte giden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği göçük alanındaki ekipler ile bir araya gelerek, son durum hakkında bilgi aldıktan sonra depremde yaşamını yitiren vatandaşların cenaze törenine katıldı. Koordinasyon toplantısına da katılan Başkan Kayalar, mağdur vatandaşları ziyaret ederek moral verdi.

Vatandaşlarımızın yanındayız

Deprem sonrası Menderes Belediyesi olarak koordinasyonlu bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Kayalar, “ Depremin ardından ilk olarak belediye binası ve diğer hizmet alanlarımızda ki personelin durumu ve hasar durumu konusunda tespit çalışması yapılmış, herhangi bir soruna rastlanılmamıştır. İlçe kaymakamlığımız, ilçe jandarma komutanlığımız ve muhtarlarımız ile anında irtibat kurulup olası can ve mal kaybıyla ilgili bilgilere ulaşılmıştır. Birim müdürlerimizin katılımıyla 44 mahallemize ziyaretimizi de gerçekleştirdik. Çok şükür depremde ilçemizde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Hasar tespit çalışmaları için destek hizmetleri müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü, imar müdürlüğü ve temizlik işleri müdürlüğü bünyesinde çalışan 4 ayrı hasar tespit ekibimizde çalışmalarına devam ediyor. 0530 708 47 47 numaralı WhatsApp İhbar Hattımız da 24 saat boyunca faaliyete geçirilmiş olup, toplanan tüm veriler hasar tespit ekipleri ile paylaşılıyor. Gereken çalışmalar teknik ekipler tarafından sürdürülmektedir. Deprem sonrası ivedilikle belediyemize bağlı kafe ve spor salonları da vatandaşlarımızın hizmetine açılmış durumdadır ve 24 saat hizmet vermektedir. Gümüldür Mahallemizde yer alan ve hasar gören Yaşlı Bakım Evi’nde bulunan 53 yaşlı vatandaşımız ile bakıcılar, Evde Sağlık Hizmetleri Birimimize bağlı ambulanslar ile taşınarak spor salonlarımızda misafir edilmektedir. Tüm misafirlerimizin her türlü ihtiyaçları belediyemiz tarafından giderilmektedir. Biz bütün imkanlarımızla vatandaşımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı’ya destek

20 binanın yıkıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bayraklı ilçesinee Menderes Belediyesi olarak destek olduklarını da kaydeden Başkan Kayalar, “ Depremin en fazla etkilediği Bayraklı ilçemize belediyemiz tarafından 1 vidanjör ve 1 su tankeri destek için gönderilmiştir.  Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz tarafından bölgeye 3 ambulans ile birlikte 6 kişilik şoför ve acil tıp teknisyeni görevlendirilmiştir. Yetkililer ile irtibatımız devam etmekte olup, ihtiyaca yönelik destekler için tüm ekip ve ekipmanımız hazır şekilde beklemektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.