İZMİR DEPREMİNDE CAN KAYBI 62’YE YÜKSELDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 07:27

İZMİR DEPREMİNDE CAN KAYBI 62’YE YÜKSELDİ

İZMİR DEPREMİNDE CAN KAYBI 62’YE YÜKSELDİ
Son Güncelleme :

01 Kasım 2020 - 17:58

2220 Okuma

İzmir’deki depremde can kaybı 62’ye yükseldi

İzmir’deki depremde ölenlerin sayısı 62’ye yükseldiğini açıklandı. Dokuz binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kuşadası Körfezi’nde saat 10.05’te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.57’de de Seferihisar açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

İzmir’deki depremin ardından yıkılan binalarda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Saatler ilerledikçe can kaybı da artıyor.

 

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Yıkılan ve hasar gören 8 binada çalışmalar tamamlandı, 9 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

Arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde yıkımın en ağır hissedildiği Bayraklı Rızabey Apartmanı’ndan iki cenaze daha çıkarıldı. Göçük altından çıkarılan cesetlerin orta yaşlarda bir kadın ile çocuğa ait olduğu öğrenildi.
Bölgede devam eden müdahale çalışmaları için AFAD, JAK, STK’ler ve belediyelerden 5 bin 748 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 898 araç görevlendirilmiş durumda.

SEFERİHİSAR AÇIKLARINDA 4,2’LİK DEPREM

Öte yandan Kuşadası Körfezi’nde saat 10.05’te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.57’de ise Seferihisar açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin 4,2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

Öte yandan depremzedelerin bir bölümü, AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı bölgelerde kurulan çadırlarda ikinci gecelerini geçirdi.  Hava sıcaklığı gündüzün yarısına indi, depremzedeler battaniyelerle ve ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.