KARABAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN SICAK BİR EL | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:46

KARABAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN SICAK BİR EL

KARABAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN SICAK BİR EL
Son Güncelleme :

31 Ekim 2020 - 14:25

1080 Okuma

Karabağlar Belediyesi olarak Bayraklı’nın yanındayız

İzmir’de dün meydana gelen şiddetli depremin ardından teyakkuza geçen Karabağlar Belediyesi, geceyi parklarda, açık alanlarda geçiren vatandaşları yalnız bırakmadı. Belediye ekipleri toplanma alanlarındaki vatandaşlara sıcak çorba, pide, ayran, çay gibi yiyecek ve içeceklerden ikram etti. Ayrıca battaniye ve maske dağıtımı da yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da ilçenin farklı noktalarındaki toplanma alanlarını ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşlara acil ihtiyaçları olup olmadığını soran Başkan Selvitopu, taleplerin yerine getirilmesi için belediye ekiplerini yönlendirdi.

İzmir’deki depremi en şiddetli hisseden ve can kayıplarının yaşandığı Bayraklı ilçesine de giden Başkan Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a başsağlığı diledi ve “geçmiş olsun” dedi. Başkan Selvitopu, “Sarsıntıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Umarım iyi haberler alırız. Karabağlar Belediye olarak Bayraklı’nın yanındayız” dedi.

Karabağlar Belediyesi, depremzedeler için Bayraklı Belediyesi’nden gelen battaniye, su tankeri, jeneratör, ikram aracı, çorba ve pide konusundaki taleplerini de karşıladı.

Başkan Selvitopu daha sonra Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Otoparkı’nda oluşturulan kriz merkezine dönerek, çalışmaları yönlendirdi. Tüm ekiplerin sahada çalışmaya devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, acil ihtiyaç duyan vatandaşların 0232414 7765 numaralı HİM telefonunu aramalarını istedi.

Depremin hemen ardından belediyenin sosyal medya hesaplarından toplanma alanlarının listesi paylaşıldı. Bu listeye “http://www.karabaglar.bel.tr/sayfa/afet-sonrasi-toplanma-alanlari” linkinden ulaşılabiliyor.
Karabağlar’daki AKUT Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi’nden hareket eden Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri de, Bayraklı’daki arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.