İzmir Büyükşehir Belediyesi afetzedelerin yanında | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi afetzedelerin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi afetzedelerin yanında
Son Güncelleme :

30 Ekim 2020 - 21:04

1220 Okuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin hemen ardından hasarın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı’ya gitti. Belediyenin tüm imkanlarını ihtiyacı olanlara sunmak üzere harekete geçtiklerini söyleyen Soyer, ilk etapta çadır, battaniye gereksinimi karşılayacak önlemlerin alındığını, 20 bin kişiye sıcak çorba ve kumanya dağıtılacağını söyledi.

Kentte hasara neden olan deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi alarm durumuna geçerek tüm birimleriyle afetzede vatandaşların yardımına koştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olayın hemen ardından yıkım ve hasırın yoğun olduğu Bayraklı’ya gitti. Başkan Soyer, depremden etkilenen tüm vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanması için görev başında olduklarını söyledi. Ağırlıklı olarak Bayraklı bölgesinde konuşlanmak üzere ilk etapta 300 deprem çadırı kurulumuna başlandığını dile getiren Soyer, İzmir İtfaiyesi’nin ihtiyaca göre 600 çadır daha kurabileceğini ifade etti. Ayrıca toplanma alanlarına seyyar tuvaletler de kuruluyor.

20 bin kişilik gıda desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 2 komuta çadırı ve aşevi olarak kullanmak üzere de 2 ayrı çadır kuruyor. Evlerine giremeyenlerin gıda sorununu çözmek için 20 bin kişilik sıcak çorba ve kumanya dağıtılacak. İhtiyaç duyulan bölgelere soba, battaniye desteği de sağlanacak. Toplanma alanı olarak kullanılan ve halkın yoğun olarak bulunduğu Kültürpark, Hasanağa Bahçesi ve Aşık Veysel Rekreasyon alanında çorba ve kumanya dağıtımı yapılacak.

İzmir İtfaiyesi görev başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 150 personeliyle 6 göçükte arama kurtarma çalışması yapıyor. Deniz suyunun yükselmesi nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği Seferihisar’da benzer bir durumun tekrarlanma ihtimaline karşı üç itfaiye ve dalgıç ekibi hazır bekliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.