Başkan Batur kriz masasında | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:50

Başkan Batur kriz masasında

Başkan Batur kriz masasında
Son Güncelleme :

30 Ekim 2020 - 21:41

1170 Okuma

İzmir’de meydana gelen şiddetli depremin hemen ardından kriz masası oluşturulması talimatı veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Tüm ekiplerimiz sahada, biz de kriz masasında hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

İzmir’de yaşanan depremin ardından Konak Belediyesi de kırmızı alarma geçerek tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber etti. Oluşturulan kriz masasının başında gelişmeleri anbean takip eden Konak Belediye başkanı Abdül Batur, belediyenin 0 533 071 55 65 numaralı WhatsApp hemşehri iletişim hattının da 24 saat açık olacağını söyledi. Depremde en büyük hasarın görüldüğü, yıkılan evler ve göçükler olan Bayraklı ilçesi başta olmak üzere talep gelen noktalara ikram araçlarının yola çıktığını belirten Başkan Batur, beş ikram aracının gece boyunca hizmet vereceğini açıkladı. Vatandaşlara, hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyarıda bulunan Başkan Batur, “Tüm ekiplerimiz sahada, biz de kriz masasında hemşehrilerimizin yanındayız. Çok şükür ilçemizde yıkılan binamız yok, hasar gören binalarımızla ilgili de ekiplerimiz çalışmalarını yapıyor. Hemşehrilerimizden can kaybı riskine karşı bu binalara girmemelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

Bayraklı’ya destek

Depremden en çok etkilenen ilçe Bayraklı’ya da destek ekip gönderdiklerini dile getiren Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremden en çok etkilenen Bayraklı ilçemizle dayanışma içindeyiz. Duyulan ihtiyaç üzerine ikram araçlarımız yıkımın olduğu bölgeye giderek geceyi sokakta geçirecek hemşehrilerimize çay ve çorba dağıtımına başladı. Ayrıca temiz su ihtiyacını karşılamak üzere bir su tankerimizi de bölgeye gönderdik. Depremde canlarını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın da bir an önce şifa bulmasını temenni ediyoruz. Dileğimiz can kaybının artmaması.”

Tüm birimler görevde

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un tüm ekipleri göreve çağırması ile belediye birimleri vatandaşlar için seferber oldu. Belediyenin 533 071 55 65 numaralı WhatsApp hemşehri iletişim hattı vatandaşın talepleri için açık olacak. Öte yandan Konak’taki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının bilgisi de Belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Vatandaşlar, Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları bilgisine Konak Belediyesi resmi web sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan http://www.konak.bel.tr/haber/afet-ve-acil-durum-toplanma-alanlari linkinden ulaşılarak bulundukları noktaya en yakın toplanma alanını öğrenebilirler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.