“Sağlıkçıya Ceza Gibi COVİD-19 Genelgesi” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 08:38

“Sağlıkçıya Ceza Gibi COVİD-19 Genelgesi”

“Sağlıkçıya Ceza Gibi COVİD-19 Genelgesi”
Son Güncelleme :

28 Ekim 2020 - 11:23

1800 Okuma

Demokratik Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Sertan Yeşilyurt, Sağlık Bakanlığı’nın izinleri, sağlık personeline il dışına çıkışı yasaklayan COVİD-19 genelgesini sert bir dille eleştirdi. Yeşilyurt, “Pandemi döneminin faturasını tek başına sağlık çalışanlarına ödetemezsiniz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı COVİD-19 genelgesi 81 il valiliğine gönderilirken, sağlık personelinin bir çok hakkını elinden alan genelge tepkilere neden oldu. Genelge ile pandemi dönemi boyunca fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına bir darbe daha vurulduğunu savunan Sertan Yeşilyurt, “Sağlık Bakanlığı son yayınladığı genelgeyle sağlık çalışanlarını bir kez daha yüz üstü bırakmıştır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan esnek çalışma mesai uygulamasında dışarıda bırakılmış adaletsiz bir döner sermaye genelgesiyle hak ettikleri ek ödemeleri ellerinden alınmıştı.Şimdi  yayınlanan genelgeyle pandemi döneminde en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarının tüm hakları ellerinden alınmıştır. Bir yazıyla izinler iptal, bir yazıyla emeklilik iptal, bir yazıyla sabaha tüm aileni bırakarak başka bir şehirde görevdesin. Sağlık çalışanlarının  haklarını ellerinden alırken bu kadar kolay genelge çıkartan Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanları yararına olan 3600 ek gösterge, 4 yıla 1 yıl yıpranma ve Sağlık çalışanlarının yıllardır süre gelen diğer tüm kamu çalışanlarının altında kalan maaşlarına düzenlemeyide bir genelgeyle çözmelerini bekliyoruz. Tüm pandemi döneminin faturası sağlık çalışanlarına kesilmiştir. Sağlık çalışanları bırakın tatil yapmayı evlerine bile zor giderken ellerinden yıllık izin hakları alınmıştır. Yıllardır çalışıp emekli olmayı hayal eden meslektaşlarımızın emeklilik hakkı elinden alınmıştır. Zeten ailesini görmeden aylardır çalışan sağlık çalışanlarının aileleriyle aynı il sınırları içinde olma hakları bile ellerinden alınmıştır” dedi

PANDEMİNİN FATURASINI TEK BAŞINA SAĞLIKÇILARA ÖDETEMEZSİNİZ

“Bu pandemi döneminin faturasını tek başına sağlık çalışanlarına ödetemezsiniz” diyen Yeşilyurt, “Zaten fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarının ellerinde olan haklarını alarak onların morallerini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Sağlık çalışanları bugüne kadar yapılan haksızlıklara vatanı ve milletinin sağlığı için ses çıkarmadan fedakarca çalışmaya devam etmiştir. Ancak bu yapılanlar onların fedakarlıklarına yapılmış bir haksızlıktır” şeklinde konuştu.

HANİ ALKIŞLIYORDUNUZ

Türkiye’de sosyal mesafenin bir türlü korunmadığı kafe, restoran, bar ve eğlence merkezlerinin açık olduğunu, şehirler arası ulaşım devam ettiğine dikkat çeken Yeşilyurt, “Salgının hızlı yayılmasını engellenmesi için ilk başta alınan tedbirler yeniden uygulanmaya başlanmalı. Bu tedbirler alınmadan salgının yayılımının duracağını düşünmüyoruz. Düğünler, eğlenceler, ev gezmeleri devam ederken, pandeminin faturasının sağlık çalışanlarına kesilmesini kabul etmiyoruz. Fedakarlık yapılacaksa, önlemler artırılacak ise bunlar ülke genelini kapsayan yasak ve önlemler olmalı. Hani alkışlıyordunuz”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.