CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’ CHARLİE HEBDO TARAFINDAN YAPILAN ALÇAK SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’ CHARLİE HEBDO TARAFINDAN YAPILAN ALÇAK SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’ CHARLİE HEBDO TARAFINDAN YAPILAN ALÇAK SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Son Güncelleme :

28 Ekim 2020 - 20:46

1560 Okuma

Charlie Hebdo’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alçak saldırı! Ahlaksız karikatüre Türkiye’den tepki yağıyor

Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan skandal karikatürüne tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Bakan Albayrak, “İfade özgürlüğü kisvesi altında, ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullanarak karikatüre tepki gösterdi.

İslam’ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız Charlie Hebdo dergisi, büyük bir skandala daha imza attı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yönelik ahlaksızca karikatürlerle tüm İslam dünyasının tepkisini çeken Fransız Charlie Hebdo bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam dünyasını hedef almasından cesaret alan dergi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çirkin bir şekilde karikatürize ederek, İslam’a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret etti. Dergi tepki çeken kapağında, Erdoğan’a yönelik ‘Özel hayatında aslında çok eğlenceli’ ifadesini kullanarak, kapağın alt kısmına da Peygamberimize dil uzattı. Çirkin karikatüre dünyadan tepki yağdı.

“TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YOK OLACAKLAR”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Charlie Hebdo’nun yaptığı alçakça saldırıyı kınadı. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En galiz küfürleri mizah, alçakça provokasyonları siyasi mesaj, nefreti körüklemeyi ifade özgürlüğü sananlar tarihin çöplüğünde yok olacaklar. Hakaret acizlerin silahıdır. Cumhurbaşkanımız Ümmetin sesi, mazlumun nefesidir” ifadelerine yer verdi.

“MİZAH DEĞİL, TERBİYESİZLİKTİR”

Çavuşoğlu’ndan hemen sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu ve alçak saldırıya tepki gösterdi. Albayrak, “İfade özgürlüğü kisvesi altında, ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldıran Fransız dergisini şiddetle kınıyorum. Charlie Hebdo’nun yaptığı bir mizah değil, terbiyesizliktir! Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam’a duyulan nefrettir!” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜREL IRKÇILIĞI YAYMA ÇABASINI KINIYORUZ”

Charlie Hebdo’nun tepki çeken karikatürüne Türkiye’den ilk tepki ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı söylemlerinin karşılık bulduğunu belirten Altun, “Charlie Hebdo az önce güya Cumhurbaşkanımızı gösteren aşağılık resimlerle dolu bir dizi paylaştı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefretini yaymaya yönelik iğrenç çabasını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözde karikatürlerin tiksindirici olduğunu belirten Altun, “Bu açıkça yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür” dedi.

Altun, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımız, dünya çapında milyonlarca mülteciyi kucaklamada öncülük ederek hafızalardaki en insani lider olmuştur. Kadınlara ve çocuklara yardım etmek için parmağını kaldırmayanlar şimdi müstehcenlikleriyle liderimizi hedef alıyor.

Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuza dair tutumumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Yine, ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve anti-Semitik kışkırtmalar bizi ayni karşılık vermeye kışkırtamayacak. Algılanan mağduriyetinize dayanarak gözdağı ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz.”

KALIN: SAĞDUYU SAHİBİ HERKES BU YAYINI KINAMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir.”

İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmenin ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabileceğine işaret eden İbrahim Kalın, “sağduyu sahibi herkesi bu iğrenç yayıncılığı kınamaya ve reddetmeye” davet etti.

BAKAN PAKDEMİRLİ: HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİRLİK OLACAĞIZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, skandal karikatüre ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Batılı kimi faşist çevrelerin, inancımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ahlaksız ve faşizan saldırılarına karşı her zamankinden daha fazla birlik olacağız. İnandığımız tüm değerler için insanlığa yakışır bir üslupla, inançla, inatla ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI CESUR: BU ÜLKENİN BU TİPLERDEN DAHA BÜYÜK DÜŞMANI YOK

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur ise karikatürü rezil olarak niteleyerek, “Charlie Hebdo’nun rezil karikatür tweetine ‘Yapmayın işte bu Erdoğan’ın işine yarıyor’ diye Fransızca tweet atan Türk isimli bir hesap gördüm az önce” paylaşımı yaptı.

Cesur paylaşıma, “Yazıklar olsun. Bu ülkenin, bu milletin vallahi bu tiplerden daha büyük düşmanı yok” diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına yansıtmış, hatta lise kitapçıklarında karikatürün yer alması için talimat vermişti. Bunun üzerine İslam dünyasında tepki ve protestolar yükselmişti.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas’ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, “Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın” ifadeleriyle boykot çağrısında bulunmuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.