CHP’DEN MACRON VE CHARLİE HEBDO’YA TEPKİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:57

CHP’DEN MACRON VE CHARLİE HEBDO’YA TEPKİ

CHP’DEN MACRON VE CHARLİE HEBDO’YA TEPKİ
Son Güncelleme :

28 Ekim 2020 - 21:21

1940 Okuma

CHP’li Engin Altay’dan Macron ve Charlie Hebdo tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptı.

Konuşmasına Cumhuriyet Bayramı ve Mevlit Kandili kutlamasıyla başlayan Altay, İslam’ı hedef alan Macron ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden Fransız dergisi Charlie Hebdo hakkında açıklamalarda bulundu.

“DENSİZLİK, AYMAZLIK, HADSİZLİK…”

Altay, “Biz Türkiye’yiz. Bizim içeride tartışmalarımız, müzakerelerimiz olur. Biz dışarı döndüğümüz zaman Türkiye’yi bir bütün olarak görürüz. Hiç kimse ve hiçbir ülke Türkiye Cumhuriyeti’ne, aziz milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, had bildiremez, hakaret edemez, ettirmeyiz, kabul etmeyiz. En yüksek refleksi parlamento ve meşru zeminlerde gösteririz. Kimsenin, hiçbir ülkenin, hiçbir devlet başkanının, hiçbir medya organının İslam dinine ve onun yüce peygamberine veya başka dinlere ve peygamberlere hakaret etme küstahlığı olamaz. İslam’da reform Macron’un işi değildir, İslam’da reform talebinin Macron gibi bir isimden gelmesi densizliktir, aymazlıktır, hadsizliktir. Karikatür de olsa kutsala, insanların kişilik haklarına saldırıyı düşünce özgürlüğü olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Kamuoyunda gündeme gelen Peygamberimizle ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile ilgili karikatürler edepsizliktir, aşağılık ötesidir.” değerlendirmesini yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.