İYİ PARTİLİ BUĞRA KAVUNCU’YA FETÖ SORUŞTURMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 16:26

İYİ PARTİLİ BUĞRA KAVUNCU’YA FETÖ SORUŞTURMASI

İYİ PARTİLİ BUĞRA KAVUNCU’YA FETÖ SORUŞTURMASI
Son Güncelleme :

27 Ekim 2020 - 18:20

1580 Okuma

İddialar üzerine soruşturma başlatıldı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu öne sürmüştü. Kamuoyundaki tartışmalar sürerken iddialar üzerine  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Buğra Kavuncu hakkında soruşturma başlattı.

Kavuncu Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, Savcılık makamına verilemeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim. Bu sabah avukatlarım, Savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler. Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu belirterek, “Kendisi FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış.” demişti.

Kavuncu’nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz’dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı. Öte yandan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de durumdan haberdar olduğunu söyledi

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.