Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:40

 Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

 Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Son Güncelleme :

27 Ekim 2020 - 9:28

1200 Okuma

Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada Mehveş Demirer ve Yiğit Kerim Arslan birincilik ödülü kazandı.

Buca’nın Türkiye’ye mal olmuş ünlü şairi Ali Rıza Ertan, unutulmadı. Buca Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Her sene Türkiye’nin dört bir yanından genç şairlerin heyecanla beklediği yarışma, bu yıl 23’üncü kez gerçekleştirildi.  Buca’daki Ali Rıza Ertan büstü önünde gerçekleştirilen ödül törenine Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, Ali Rıza Ertan’ın eşi Nurhan Ertan, oğulları Özgür ve Utku Ertan, yarışmanın jüri üyeleri ile genç şairler katıldı.

GENÇ ŞAİRLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
Her sene Ali Rıza Ertan’ın doğum gününde düzenlenen etkinlik bu yıl, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleştirildi. Yarışmaya 35 yaşında yaşamını yitiren genç şairin anısına 35 yaşına kadar olan genç şairler katıldı.  34 şairin başvurduğu yarışmada  birincilik ödülünü Mehveş Demirer ve Yiğit Kerim Arslan kazandı. Yarışmanın başarı ödülünü Yiğit Ergün, jüri özel ödülünü ise Yunus Karakoyun elde etti.  Katılımcılar ödül töreninin ardından Ertan’ın anısına büste kırmızı karanfil bıraktı.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.