KANİ BEKO: BİZ SOKAĞIN YARAMAZ ÇOCUKLARIYIZ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:17

KANİ BEKO: BİZ SOKAĞIN YARAMAZ ÇOCUKLARIYIZ

KANİ BEKO: BİZ SOKAĞIN YARAMAZ ÇOCUKLARIYIZ
Son Güncelleme :

26 Ekim 2020 - 16:12

1190 Okuma

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın CHP’yi sivil darbe ve halkı isyana teşvik suçlamalarına tepki göstererek “Biz sokağın yaramaz çocuklarıyız. Gezi direnişinde, 10 Ekim’de, Adalet Yürüyüşünde sokaktaydık; 1 Mayıs’larda, tüm milli bayramlarımızda sokaklardayız; TBMM önündeki avukatlarımızla, hakkını arayan işçimizle, çiftçimizle, esnafımızla omuz omuzayız! Sokağa dokunamayanlar asılsız iddialarla gölge etmesinler başka ihsan istemez!” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bir köşe yazısı üzerinden hedef aldığı CHP’nin sivil darbe ve halkı isyana teşvikle suçlamasını ‘akıl tutulması’ olarak değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sokağın anlamını bilmeyenler sokak kelimesini cümle içinde kullanmamalı” dedi. Tepkisini yakın geçmişin yüzlerce cana neden olmuş büyük olaylarını da hatırlatarak dile getiren Beko, “Biz sokağın yaramaz çocuklarıyız. Gezi direnişinde yeşilimizi, ağaçlarımızı korumak için can verdik. Soma’da 301 madenci Soma madenlerinde can verirken yaraların sarılmasıyla ilgili başta Tarık Akan, 50’ye yakın sanatçı ve 10 binlerce işçiyle birlikte Soma sokaklarındaydık.  10 Ekim’de ‘bitsin bu vahşet demek’, emek, barış ve demokrasi için haykırmak için Ankara Garı önündeydik, 103 canımızı verdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Adalet için 25 gün boyunca 420 kilometre yürüdük. İşçinin bayramı 1 Mayıslar, karanfil kokulu işçi bayramlarımız kana bulanırken oradaydık, 1 Mayıslarda alanlardaydık. Cumhuriyet Bayramlarımızı, 23 Nisanlarımızı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramlarımızı, 30 Ağustos Zaferimizi gümbür gümbür meydanlarda kutlarız biz. Hakkını arayan işçimizin grevinde omuz veririz. Öğrencilerimizin abisi, ablası olur, hakları için sokaklara düşeriz. Avukatlarımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza dil uzatanlara karşı siper oluruz. Çiftçimizi, köylümüzü ‘efendi’ bilir yoldaş oluruz. Doğamızı ‘yuvamız’ der koruruz, bir ağaç için kıyameti koparırız. Sokağa çıkarız esnafımız için, derdini dinler Meclis kürsüsünde onların adına konuşuruz. Küçük esnafımızı bitiren, yandaşı büyüten iktidarın mali politikalarını sokağa anlatırız. Çöp toplayıcının derdini de dinleriz, üşüyen bir sokak hayvanına da sahip çıkarız. Sokak bizim atan kalbimiz, sokak bizim can damarımızdır, sokak bizim dünümüzdür, geleceğimizdir, sokak bizim için yaşamın ta kendisidir. O yüzden sokağın yaramaz çocukları olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKIN, BİR EKMEĞE MUHTAÇ OLANLARI DİNLEYİN!

Demokrasi için her zaman sokakta olduklarının altını çizin CHP’li Beko, “Sayın Yalçın, demokrasi her söyleminin ardından ‘ilgili makamları göreve çağırmak’ ile olmaz. Demokrasi iki cümleyle anlatılacak kadar basit bir söylem de değildir, ancak yaşanması, yaşatılması, zihniyetin demokrasi için çalışması ile olur. Biz darbeye karşı her zaman sokaktaydık, 15 Temmuz’da da sokaktaydık! Sokak demokrasidir, sokak demokrasiyi yaşamak isteyen, iktidar ortağı olarak sesini sizlere duyurmak isteyen milyonlarla dolu. Bir köşe yazısı üzerinden niyet okuma yapacağınıza siz de sokağa çıkın ve halkın gerçekleriyle yüzleşin. Askıda ekmek güzel bir itiraf, çıkın sokağa bir ekmeğe muhtaç olanları dinleyin. Çalışan işçinin, emekçinin nasıl kuru ekmeğe muhtaç edildiğini görün! Dolarla maaş almayan işçinin dolara endeksli yaşam koşuluyla maaşının nasıl bir günde eridiğini görün. Biz barış için, adalet için, doğamız için, işçimiz, memurumuz, emekçimiz, çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, STK’larımız, hayvanlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz için Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelerden doğan haklarımızı savunmak için sokaktaydık ve sokakta olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.