İZMİR VALİLİĞİN’DEN YENİ TEDBİRLER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 13:59

İZMİR VALİLİĞİN’DEN YENİ TEDBİRLER

İZMİR VALİLİĞİN’DEN YENİ TEDBİRLER
Son Güncelleme :

26 Ekim 2020 - 21:48

2580 Okuma

İzmir’de koronavirüs vakalarının artması nedeniyle yeni tedbirler alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele kapsamında, il genelinde bulunan tüm bankalara girişlerin HES kodu ile yapılmasına karar verdi. Öte yandan İzmir’de bulunan organize sanayi bölgelerindeki işyerlerinde çalışanların da işyerlerine HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra girişlerine izin verilmesi yönünde karar aldı.

İZMİR’DE YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan kurul, İzmir’de bulunan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışan tüm işçilerin Covid-19 tedbirleri kapsamında HES kodu almasının sağlanmasına, HES kodunun işletmelerin personel bilgi sistemlerine işlenmesine ve girişlerde mutlaka HES kodu sorgulandıktan sonra çalışanların işyerlerine girişlerine izin verilmesine karar verdi.

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işyerlerinde HES kodu sorgulanması işlemlerinin organize sanayi bölgeleri yönetimi ve işyeri yetkilileri tarafından koordine edilmesine, bu konuda personel görevlendirmesine karar veren kurul, özellikle çalışan personel hacmi büyük olan işletmelerde çalışma alanlarında, yemekhanelerde ve dinlenme alanlarında sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulması uyarısında da bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.