İNFLAMASYON VE METABOLİK STRESTE “RESPONDER PROTEİN” OLDUĞU SAPTANDI. | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 06:35

İNFLAMASYON VE METABOLİK STRESTE “RESPONDER PROTEİN” OLDUĞU SAPTANDI.

İNFLAMASYON VE METABOLİK STRESTE “RESPONDER PROTEİN” OLDUĞU SAPTANDI.
Son Güncelleme :

26 Ekim 2020 - 15:04

3030 Okuma
İNFLAMASYON VE METABOLİK STRESTE “RESPONDER PROTEİN” OLDUĞU SAPTANDI.
Dr.Onur Duygu ,Günümüzdeki  bir çok hastalığın temel mekanizmalarına aydınlatma yönünde verdiği röportajda Repsonter protein nin önemini anlattı.
Çoğunlukla Beyaz Kan Hücrelerinde bulunan ve “Lipocalin 2” olarak adlandırılan bir proteinin inflamasyon ve metabolik streste “Responder protein” olduğu saptandı.Ek stres durumlarında bu protein karaciğer ve adipoz dokuda da üretilmektedir. Bunun bizim için pratikteki anlamı ne olabilir?Lipocalin 2 birçok metabolik hastalığın yönetiminde anahtar rol oynayan Barsak Bakteriyel Dengemizin sürdürülmesinde çok gereklidir.Elbette bu tarz çalışmalar daha çok geliştirilecek ve yol kat edilecek ama “leaky gut syndrome” dan Metabolik Sendroma  birçok hastalığın  İmmunolojik temelleri birer birer gün ışığına çıkmaktadır. İmmunoloji denince,eskiden sanıldığı gibi yalnızca  vücut savunma sisteminin anlaşılma yaklaşımı artık terk edilmiştir.
Vücumuzun bütünlüğü  barsak Mikrobiatası da dahil olmak üzere tüm sistemleri yakından ilgilendiren bir immunolojik dinamizim içindedir.
Günümüzde mücadele ettiğimiz Pandemi süreci içerisinde  dahi “Sitokin fırtınalarının” öneminden bahsediyorsak ,tıpta mesafe kat etmek adına immunoloji alanında çok daha fazla çalışmaya ihtiyacımız vardır dedi.
Dr Onur Duygu, Member of The American College of Physicians
Röportaj AYLİN YELİZ TOYDEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.