CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ”BUGÜNE KADARKİ KARARLILIĞIMIZI DOSTA VE DÜŞMANA GÖSTERDİK” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 15:00

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ”BUGÜNE KADARKİ KARARLILIĞIMIZI DOSTA VE DÜŞMANA GÖSTERDİK”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ”BUGÜNE KADARKİ KARARLILIĞIMIZI DOSTA VE DÜŞMANA GÖSTERDİK”
Son Güncelleme :

26 Ekim 2020 - 19:35

1460 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tatar’dan ortak açıklama: “Kıbrıs’ta adil bir çözümden yanayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ortak açıklama yaptı. Erdoğan, “Erdoğan, “Adanın ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını da savunuyoruz. Bugüne kadarki kararlılığımızı dosta ve düşmana gösterdik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gerçekleştirdikleri görüşme sonrtası ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, “Adanın ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını da savunuyoruz. Bugüne kadarki kararlılığımızı dosta ve düşmana gösterdik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Artık 2 devletli çözümün de gerçekçi yaklaşımla masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin Kıbrıs’ta adil bir çözüm bulunması isteği devam ediyor. Maraş açılımı gibi konularda da görüş alışverişinde bulunduk.

Adanın ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını da savunuyoruz. Bugüne kadarki kararlılığımızı dosta ve düşmana gösterdik. 2003 yılından bu yana uyarılarımızı dinlemeyen Rum- Yunan ikilisi var. Bu bölgede hidrokarbon kaynakları nedeniyle iştahları kabaran şirketler ile arkalarındaki güçler de bu oyununun parçası olmaktadır.”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklaması şöyle:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Ankara’da olmaktan memnunum. Türkiye bizim kardeş devletimiz olmasının yanı sıra ana vatanımızdır. Türkiye Kıbrıs Türklerini maddi ve manevi olarak desteklemiştir. Türkiye 15 Temmuz 1974’te Rum EOKA terör örgütü ve Yunan cuntası tarafından gerçekleştirilen darbe sonrası tek başına harekete geçmeseydi, ne olurdu herkes düşünmelidir.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türkleri’nin çağrısı üzerine bizlerin can güvenliği için 1974’te Kıbrıs’a askeri müdahalede bulunmuş ve bugün de barışın daimi sağlayıcısıdır. 2017 yılı Montana’da yaşananlar, Kıbrıs’ta eşitlikleri ve zenginlikleri bizimle paylaşamamalarındandır. Hal böyleyken Türkiye’nin ortaya koyduğu 5’li konferans önerisi, barış ile çözüm için son şanstır.

Bizim kimsenin hakkında gözümü yoktur ama halkımızın hak ve hukukunun çiğnenmesine de göz yummayacağız. Sizlerin desteği ile önümüzdeki dönemde daha fazla dış temas yapmak istiyoruz. Ve bunun Rum- Yunan ikilisinin oyunlarının bozulmasında etkili olacağının inancındayız.

İnşallah Maraş, hayalet şehir olmaktan çıkacaktır. Sizlerle samimi ve yakın çalışmamız sonucu Türkiye ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında 2 ayrı işbirliği imzalanmıştır.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.