AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:50

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞTI

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞTI
Son Güncelleme :

25 Ekim 2020 - 23:25

1940 Okuma

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna A. Naghdalyan, Azerbaycan ve Ermenistan’ın 26 Ekim Pazartesi saat 07.00’den itibaren geçerli olacak “insani ateşkes” üzerinde anlaştığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan’ın Dağlık-Karabağ’da yeniden “insani ateşkes” ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, açıklama sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i tebrik etti. Ateşkes TSİ 07:00’de yürürlüğe girdi.

Azerbaycan, Ermenistan’ı “insani ateşkesi” ihlal etmekle suçladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun Terter kenti ve bölgedeki köylere ateş açtığını duyurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.