BAKAN ÇAVUŞOĞLU İSVEÇLİ MEVKİDAŞI’NIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA AYARI VERDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:11

BAKAN ÇAVUŞOĞLU İSVEÇLİ MEVKİDAŞI’NIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA AYARI VERDİ

BAKAN ÇAVUŞOĞLU İSVEÇLİ MEVKİDAŞI’NIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA AYARI VERDİ
Son Güncelleme :

14 Ekim 2020 - 9:24

1220 Okuma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’yi Suriye’den çıkması konusunda uyardıklarını söyleyen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye ‘Siz hangi yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz?’ diye çıkıştı.

Bakanı Çavuşoğlu İsveç Dışişleri Bakanı Linde ile ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye’ye yönelik yakışıksız bir üslup kullanan İsveçli Bakana Çavuşoğlu ser karşılık verdi.

Toplantı sırasında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin ‘Türkiye’yi Suriye’den çekilmesi konusunda uyarıyoruz’ şeklindeki sözlerine Çavuşoğlu, “Siz hangi yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz?”dedi.

Türkiye’ye yönelik diplomatik üsluba uymayan bir dil kullanan İsveçli Bakana Çavuşoğlu, “Türkiye’yi Suriye’den çekilmesi için uyarıyoruz. Diplomaside ‘urge’ kelimesini kullanmak tepeden bakmak gibi bir yaklaşımdır doğru bir yaklaşım değildir o kelime yanlış. Call on diyebilirsiniz tamam. Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz ya da Türkiye’yi uyarıyorsunuz. Suriye’deki rejim İsveç’e ya da Avrupa Birliği’ne böyle bir yetki mi verdi? Neden PKK’ya YPG’ye destek veriyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Eleştirilerine devam eden Çavuşoğlu,”Biz her toplantıda Soçi Astana Cenevre toplantılarında ortaya çıkan İdlib’le ilgili tüm metinlerde bir şeyi vurguluyoruz: Suriye’nin toprak bütünlüğü. Biz Suriye’yi bölmek istemiyoruz. Ama siz Suriye’yi bölmek isteyen PKK’lılara destek olmak için Türkiye’ye çekil diyorsunuz. Uluslararası hukukta var mı böyle bir şey?” diye konuştu.

Türkiye’yi hangi hakla kimin adına uyardığını soran Çavuşoğlu, “Kimin adına uyarıyorsunuz ve neden o bölgelerden çekil diyorsunuz? Kürt kardeşlerimiz ve teröristler ayırt edersek ayrıştığımız konularda görüşlerimiz yakınlaşabilir.” ifadelerini kullandı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.