PAKDEMİRLİ:HATAY’DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:47

PAKDEMİRLİ:HATAY’DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

PAKDEMİRLİ:HATAY’DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Son Güncelleme :

10 Ekim 2020 - 19:58

1360 Okuma

Gelen son dakika haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının tam olarak kontrol altına alındığını açıkladı. Öte yandan AFAD tarafından Hatay’ın Belen ilçesinde çıkıp, geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle şu ana kadar 542 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiği bildirildi.
Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi. Belen ilçesi Fatih Mahallesi’nde bazı ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ediyor.
BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’da meydana gelen orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Belen’de çıkan yangınımız farklı noktalardan dün ve bugün içerisinde devam eden yangın. Dün 10-15 saatlerinde çıkan yangına ilk müdahaleyi 5 dakika içerisinde yapıldı. Yangına bir uçak, 5 helikopter, 188 arazöz, 25 iş makinesi ve bugün yapılan takviyelerle beraber 750 personelin müdahale ettiğini söyleyebilirim. Bu da bizim toplam orman gücümüzün yaklaşık yüzde 10’u.

Nemin normalde %30’un altına inmesi potansiyel yangınlar açısından oldukça tehlikelidir. Nemin %18 olması ve sıcaklık nedeniyle maalesef bu saate dek hava araçlarımız müdahale etti. Bir uçağımızın su kapaklarında arıza olduğu için mecburen uçağımız müdahaleye devam edemeyecek. Zaman zaman karşı ateşin kullanıldığı bir yangın. Hasar tespit çalışmaları başladı. İçişleri Bakanımızla da görüştüm. Gerekse AFAD, gerekse Cumhurbaşkanlığı fonundan yaraları sarmak için gerekli ödemeler yapılacak.

Son birkaç saat içerisinde 2 yeni yangın daha çıktı ve bunlara da müdahale edildi.

Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Bununla ilgili 4 şüpheli gözaltında. 2’si savcılık tarafından serbest bırakıldı. 2 yeni şüphelimiz daha var. Bunlarla ilgili de işlem yapılacak. Valilik ve savcılık çok yönlü soruşturmaları yürütüyor.

İHA’lar bizim için son derece faydalı oluyor. Yangın şu saat itibarıyla tam olarak kontrol altında.

Gazetemize Hatay’da yaşayan vatandaşlardan görüntüler gelmeye devam ediyor.

Yangın’da civardaki evlerde hasar görmüş..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.