HATAY 2 GÜNDÜR YANIYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 04:11

HATAY 2 GÜNDÜR YANIYOR

HATAY 2 GÜNDÜR YANIYOR
Son Güncelleme :

10 Ekim 2020 - 19:42

1330 Okuma

Hatay’daki yangın ikinci gününde sürüyor

Hatay’da iki gündür devam eden yangınla ilgili yeni bir açıklama yapan Vali Doğan, yangının tek bir noktada sürdüğünü, kısa süre içinde kontrol altına alınmasını beklediklerini söyledi. Valilik, gözaltılar olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü duyurmuştu.

Dün sabah saatlerinde Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan orman yangınında, yanan alanlar tekrar alevlendi.  Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Petek Mahallesi’nde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir bina da alevlere maruz kaldı. Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD’dan yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Hatay ilinde devam eden yangına müdahale çalışmaları kapsamında, AFAD ekipleri tarafından şu ana kadar 542 kişi tahliye edildi. Tahliyesi gerçekleştirilen 542 kişi, kontrollü bir şekilde, evlerine yerleştirildi. Bölgede 524 personel ile 2 uçak, 4 helikopter, 70 arazöz, 20 su tankeri, 5 dozer ve iş makineleri görev yapıyor. Tarım ve Orman Bölge Mdr., AFAD, İtfaiye, Sağlık, Jandarma ekipleri ile STK ve gönüllüler, söndürme çalışmalarına devam ediyor” denildi.

HATAY VALİSİ’NDEN YENİ AÇIKLAMA: YANGIN TEK NOKTADA DEVAM EDİYOR, KISA SÜRE İÇİNDE KONTROL ALTINA ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medyadan yaptığı son açıklamada, “İlimizde dün başlayan ve farklı noktalara sirayet eden orman yangını an itibari ile tek noktada ve yerleşim yerlerinden uzakta devam etmektedir. Tüm ekiplerimizle bu noktada çalışmalarımız sürüyor, kısa süre içerisinde kontrol altına alacağımızı düşünüyorum” dedi.

HATAY VALİLİĞİ: GÖZALTINA ALINANLAR VAR, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Hatay Valiliği’nden yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır” denildi.

YANGINDA MOLOTOF KOKTEYLİ İDDİASI

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkıp, geniş bir alana yayılan, Fatih ve Sarımazı mahallerinde bazı ev ile iş yerlerinin kullanılmaz hale geldiği yangının, sosyal medyaya yüklenen iki videoda, molotof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı öne sürüldü.

HATAY BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ: BU KADAR ORGANİZE VE RÜZGAR HESAPLANARAK YAPILAN BİR SABOTAJ GÖRMEDİM

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TRT Haber’de yaptığı açıklamada, rüzgar sebebiyle havadan her zaman müdahale yapılamadığını belirterek, “Yangınlar farklı farklı noktalarda çıkıyor. Muhtemel ki organize bir sabotaj var. Bütün ekipler dün sabahtan beri aralıksız çalışıyor. 3 yer hariç Hatay rahatlamış durumda. Yerleşim yerleri kontrol altına alınmış durumda. 3-4 kişinin gözaltına alındığı söyleniyor. Yangının bu kadar farklı farklı noktalarda olması tesadüf değil. Bu kadar organize ve rüzgar hesaplanarak yapılan bir sabotaj görmedim. Bu profesyonelce yapılan bir iş diye düşünüyorum” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.