ANKARA KALECİK’TE TREN KAZASI. ÖLÜ VE YARALILAR VAR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 13:55

ANKARA KALECİK’TE TREN KAZASI. ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ANKARA KALECİK’TE TREN KAZASI. ÖLÜ VE YARALILAR VAR
Son Güncelleme :

10 Ekim 2020 - 18:38

1560 Okuma

Ankara Kalecik’te Tren Kazası 2 Ölü

Ankara’da iki tren kafa kafaya çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. 10.10.2020 tarihinde saat 06:25’de Kalecik istasyonundan hareket eden 23012 nolu yük treninin,  53507 nolu trenle  kafa kafaya çarpmasıyla meydana gelen kazada can ve mal kaybı büyük. Kaza, Ankara’nın  Kalecik ilçesinde incirlik mevki, kilometre 18,00 noktasında meydana geldi. Trenler kafa kafaya çarpıştığından, lokomotif ve vagonlar raydan çıkarak devrilmiş ve maalesef makinistler Hanifi Adem Yüksel ve Ömer Baltat  olay yerinde görev şehidi olmuş,  makinist Mehmet Karaağaç ve Murat Özyılmaz’a ise yaralanımştır.

Olay yeni ve acımız büyük hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri, sevenleri ve tüm demiryolu çalışanlarına başsağlığı, yaralı makinistlere acil şifalar diliyoruz.

Kazanın Nedeni belli oldu

Ulaşım İş Sendikasına göre kazanın nedeni şöyle açıklanmış: “Olay çok yeni ancak, kaza yerinden gelen görüntülerden, ilk anda anlaşıldığı kadarıyla Çankırı-Irmak yönüne giden lokomotif, ters yani torn yapılmamış durumda. Çankırı’da ki plaktorn makinasının bulunduğu alan belediye parkına dönüştürüldüğü için mevzuata aykırı olduğu halde Çankırı’dan dönen tüm trenler ters gitmekte. Olay elbette soruşturulacak sonuçlar çıkacaktır, Ancak, Demiryolu İşletmeciliğinin köklü kurallarının çiğnenmesi canlarımıza mal olmakta ve bu tutum tüm demiryolcuları üzmektedir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.