Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:42

Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki operasyonuyla PKK’nın sözde özel güç birimi sorumlusu, kırmızı bültenle aranan Mazlum Demir etkisiz hale getirildi.

Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi
Son Güncelleme :

08 Ekim 2020 - 18:47

1610 Okuma

Kırmızı bültenle aranan terörist Mazlum Demir etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki operasyonuyla PKK’nın sözde özel güç birimi sorumlusu, kırmızı bültenle aranan Mazlum Demir etkisiz hale getirildi.

Tunceli kırsalında 2013-2019 yılları arasında güvenlik güçlerine yönelik birçok eyleme katılan, Kuzey Irak’taki örgüt kamplarında sabotaj eğitimi aldıktan sonra örgütün sözde özel güç biriminde faaliyet göstermeye başlayan ‘Jir’ kod adlı Mazlum Demir, 6 Ekim tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki Gare’de düzenlediği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre; MİT tarafından PKK/KCK sözde özel güç birimlerinden sorumlu olan Mazlum Demir’in PKK tarafından metropollerde sansasyonel eylem yapması amacıyla görevlendirildiği tespit edildi. Sahadaki unsurları vasıtasıyla Demir’i takibe alan MİT, anılan metropollerde sansasyonel bir eylemde kullanılacak patlayıcı ve mühimmatı ele geçirme hazırlığı yaptığını teyit etti. Bunun üzerine MİT ve TSK’nın düzenlediği nokta operasyonda Mazlum Demir etkisiz hale getirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.