HER BESTE YAPTIĞIMDA YÜREĞİMDE BİR ODA AÇIYORUM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:19

HER BESTE YAPTIĞIMDA YÜREĞİMDE BİR ODA AÇIYORUM

Son Güncelleme :

08 Ekim 2020 - 21:42

1920 Okuma
HER BESTE YAPTIĞIMDA YÜREĞİMDE BİR ODA AÇIYORUM

Post Punk, Ambient, Çağdaş Caz, Krautrock, Funk gibi stillerin geleneksel Kürt müziği ile karıştığı, yerel ile şehir hayatı ritmini iç içe geçirerek harmanlayan Ruşen Alkar Roll Music’in yeni sayısında yer aldı.

“Beste yapmak kontrolümde olan bir şey değil. Bir duyguya eşlik eden bir melodi ya da satır dilime döküldüğünde hoş geldin deyip ona yüreğimde bir oda açıyorum. Olgunlaşıp insan içine çıkmak isteyinceye kadar onu besliyorum, onunla konuşuyorum. Halk şarkılarını yorumlamakta bir beis görmüyorum çünkü yorumladığımda kendime benzetiyorum o şarkıyı. Artık benim şarkım oluyor yani. Bu benim için önemli bir kıstas. Halk şarkısı düzenleyeceksem düzenleme ve yorum olabildiğince şaşırtmalı dinleyiciyi ”diyen Alkar sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar birbirleriyle duygu etkileşimindedir doğası gereği. Kendimize karşımızda duran engellerle savaşırken dışarıdan olumlu motivasyonlar almak çok önemli. Popüler kültürün çekirdeğinde durmayan, durmak istemeyen birçok sanatçı için şartlar iki kat daha zor günümüzde. Ben kendi adıma üretmeye devam edeceğim. Bu beni yaşama bağlayan bir şey. İnsan ürettikçe değerlenir”

Wesida Medya yayın grubu dergileri arasında yer alan Roll Music’in yeni sayısı seçkin satış noktaları ve dijital platformlarda bulunuyor.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.