Cumhurbaşkanı Erdoğan: “30 yıldır adeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü işgalin son bulmasıdır” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 03:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “30 yıldır adeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü işgalin son bulmasıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Açılış Oturumuna canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali hakkında, “Ermenistan’ın uzlaşmaz ve şımarık tavırları sebebiyle 30 yıldır adeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü işgalin son bulmasıdır. İşgali meşrulaştıran önerilerin artık sahada uygulanma şansı yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “30 yıldır adeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü işgalin son bulmasıdır”
Son Güncelleme :

08 Ekim 2020 - 18:48

2030 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Açılış Oturumuna Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “İnsanlık olarak gerçekten zorlu ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Şimdiye kadar bir milyondan fazla insanın hayatına mal olan bu salgın, son bir asrın en büyük sağlık krizlerinden biridir. Batılı gelişmiş ülkelerin maske savaşlarına giriştiği dönemde Afrika halkları salgın karşısında maalesef kaderlerine terk edildi. Covid -19 hastalığı küresel sistemdeki çarpıklıkları gösterirken, sistemin yapısından kaynaklanan eşitsizlikleri daha da derinleştirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel raporları kıta genelinde vaka ve vefat sayılarında düşüşe işaret ediyor. Bu eğilimin 7 haftadır devam etmesi hepimiz için teselli kaynağıdır. Bu süreçler dostlukların da sınandığı kritik eşiklerdir. Din, dil, ırk renk ayrımı yapmadan dünya genelinde 154 ülkenin 8 uluslararası kuruluşun destek çağrısına cevap verdik. Malzeme desteğinde bulunduğumuz devletler içinde 46 Afrika ülkesi de yer alıyor. Türkiye sağlam sağlık altyapısı, kaliteli sağlık hizmetleri, kuşatıcı sosyal güvenlik sistemleri ve etkin tedavi protokolüyle salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olmuştur. Son 7 ayda hizmete aldığımız 15 bin 300 yataklı 14 hastane ve 10 ek hizmet binasıyla sağlık sistemimizi daha da güçlendirdik. Salgınla mücadele ederken sosyo-ekonomik gerçeklikleri de bir kenara bırakamayız. Ticari ve iktisadi hayatın devam etmesi, salgının etkilerini en aza indirebilmek için hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımızın sağlığından taviz vermeden ekonominin çarklarını da döndürmek gerekiyor. Tedarik zincirinde meydana gelen sıkıntıların sağlığa, güvenliğe, sosyal barışa da yansımaları oluyor. Bu süreçte kendi önceliklerimiz doğrultusunda dengeli politikalar geliştirdik. Şirketlerimizi de üretime devam etmeleri konusunda teşvik ettik. Afrika’daki şirketlerimiz salgın döneminde özveriyle çalışmalarını sürdürdüler. Salgın öncesinde 40 ülke ve 60 noktaya uçan THY, 27 Afrika ülkesinde 33 farklı noktaya uçuşlarını tekrar başlattı. Bugün Türk firmalarının Afrika genelinde üstlendiği projelerin toplam değeri yaklaşık 70 milyar dolara ulaşmıştır. Kıta çapındaki yatırımlarımızın piyasa değeri ise 6 milyar doları aşmıştır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.