Endonezya’da yeni istihdam paketine karşı protestolar 2. gününde | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 09:42

Endonezya’da yeni istihdam paketine karşı protestolar 2. gününde

Endonezya’da yasalaşan yeni istihdam paketine karşı protestolar ülke geneline yayıldı. Gösterilerde şu ana kadar yaklaşık 400 kişi gözaltına alındı.

Endonezya’da yeni istihdam paketine karşı protestolar 2. gününde
Son Güncelleme :

07 Ekim 2020 - 21:52

1860 Okuma

Endonezya’da yürürlüğe giren yeni istihdam paketi, ülke genelinde protestoların fitilini ateşledi. Hak ve güvencelerinin yok sayıldığı gerekçesiyle yeni pakete tepki gösteren işçiler sokaklara döküldü. Protestoların 2. gününde gösterilere öğrenciler de katılırken, protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Göstericiler güvenlik güçlerine molotof kokteylleri atarken, çıkan çatışmalarda yaklaşık 400 protestocu gözaltına alındı.Güney Sumatra’nın Palembang kentindeki parlamento binası dışında toplanan göstericilerden 183’ü gözaltına alınırken, polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Başkent Jakarta’daki gösterilerde ise 200’den fazla protestocu gözaltına alındı. Semarang kentinde öfkeli protestocular, yerel kamu binalarının önündeki telleri yıkarken, Jakarta ve Bandung’da ise öğrenciler taş atıp lastikleri yaktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.