AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI; OLİPE TUZAKLA MÜCADELE | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 21:08

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI; OLİPE TUZAKLA MÜCADELE

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI; OLİPE TUZAKLA MÜCADELE
Son Güncelleme :

07 Ekim 2020 - 8:11

1630 Okuma

İzmir’de Akdeniz Meyve Sineğine karşı kimyasal mücadeleye alternatif olarak DAP kullanılmak suretiyle hazırlanan çekici tuzaklarla mücadelenin sonuçları araştırılıyor.

2020-2022 yılları Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata Wied. Diptera: Tephritidae) Mücadelesi Ulusal Eylem Planı’na dayanılarak hazırlanan projeyi; İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Menderes, Seferihisar ve Selçuk İlçe Müdürlükleri, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanlığı ve Ege İhracatçılar Birliği yürütecek.

Proje kapsamında; Menderes, Seferihisar ve Selçuk İlçelerinde toplam 15 dekar mandarin bahçesinde DAP kullanılmak suretiyle tuzakla mücadelenin etkisi araştırılacak, tuzak kontrolleri yapılacak, sonuçları değerlendirilecek.

Proje ile mandarinin ana zararlısı olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede Biyoteknik Mücadele yönteminin yaygınlaştırılması,  insan ve çevre sağlığının korunması,  alternatif mücadele yöntemleri belirlenerek üreticilerin girdi maliyetinin azaltılması sonucu kazançlarının arttırılması amaçlanmaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.