Pakistan’da selin bilançosu ağırlaşıyor: en az 150 ölü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:07

Pakistan’da selin bilançosu ağırlaşıyor: en az 150 ölü

Pakistan’da etkisini sürdüren şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi sonucu can kaybı 150’ye yükseldi.

Pakistan’da selin bilançosu ağırlaşıyor: en az 150 ölü
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:02

2050 Okuma

Pakistan’da yaklaşık 10 gündür devam eden muson yağmurları sonucu oluşan seller ve meydana gelen kazalar en az 150 kişinin ölümüne yol açtı. Hasarın büyük olduğu Karaçi’de 63 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.Sindh Eyalet Başbakanı Murad Ali Şah ise yaptığı açıklamada Karaçi’de devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi ve yaşanan kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 47’ye yükseldiğini açıkladı. Ayrıca Şah, Sindh’in farklı yerlerinde yağmurdan etkilenen insanlara yardım etmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Hayber Pahtunhva eyaleti Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Timur Ali de yaptığı açıklamada, eyalet genelinde bir gecede oluşan ani sel nedeniyle en az 16 kişinin öldüğünü belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.