İzmir HUDER’den Sekin’e vefa… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 18:44

İzmir HUDER’den Sekin’e vefa…

İzmir HUDER’den  Sekin’e vefa…
Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 17:51

1820 Okuma
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi düzenledi, 19 gün sürdü. ‘Şehit Polis Fethi Sekin Anısına Halı Saha Futbol Turnuvası’. 5 Ocak 2017’de çok sayıda insanın çalıştığı ve gittiği adliyeyi, adalete yönelik büyük bir katliamdan kurtaran yiğit kardeşimiz Fethi Sekin’e rahmet olsun, unutmayacağız. Hukukçular unutmadı. Hukukçu ve hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan 12 takım, 25 maç oynadı. HUDER’in İzmir Gençlik Komisyonu Başkanı Av. Furkan Şahin ile HUDER’in İzmir Gençlik Komisyonu Başkan Vekili Av. Gizem Elif Büyükyıldırım ile İzmir Futbol Hakemleri Birliği Başkanı Ferit Karahan emeği geçenlerden. İyi de sonlandı.
FİNAL NİLAY KANAT TEZGEL’DEN
Buca Şahlanlar Halı Saha Tesisleri’ndeki finali kadın hakemimiz Nilay Kanat Tezgel yönetti. Kopmadı düdükten, bayraktan. Nilay evli, mutlu, çocuklu. Çok da güzel maç yönetti. TFF’ye baksan yaşlı, koşu sınavı, yabancı dil, falan filan. İşte yönetiyor, çatır çatır. Baronlar, finalde Uzlaşma Devam’ı 6-1 yenerek şampiyon oldu . HUDER İzmir Şubesi Başkanı Av. Halit Aydın Kayacan ‘Şehidimiz Sekin, hukukçuların, vatandaşların hayatını kurtardı asla unutmayacağız’ dedi. TFF gözlemcilerinden Halit Şavlı da organizasyonun selameti için çaba sarf etti. Maçlar adilane oynandı, tıpkı Sekin’e yakışır şekilde kalp kırmadan, mütevazi bir şekilde, sportmence. Teşekkürler gençler Fethi Sekin’i unutmayanı biz de unutmayız.
EFSANELERDEN OYUNA DEVAM
Korona salgını nispeten de olsa azalınca, sahalar şenlenmeye başladı. Kurumlar, kulüpler turnuvalarla sahaya iniyor. Adliye camiasının ardından Maliye camiası da futbolun bir oyun ve de şenlik olduğunu cümle aleme gösteriyor. Darısı tüm sporseverlerin başına. Maliyespor denince ilk akla gelen isimdir; Atilla Güncü. Değerli, beyefendi bir spor insanıdır. Davet etti, iki maç arası şöhretler karması maçı varmış. Hiç reddeder miyim Atilla ağabeyimi. Gittim, yılların hasretini giderdim, iyi de oldu, teşekkürler. Efsane kalecilerimiz Hayrettin Demirbaş ile Şanver Göymen, Süper Lig hakemlerinden Çetin Maksut Sarıgül forma giydi. Hatıra pozu çekilirken sarıldığım kişi, sima tanıdık ama. Meğer İzmir Vergi Dairesi Başkanı Murat Alanlı imiş, memnun oldum. Selam olsun turnuvaya emeği geçenlere.
ATİLLA GÜNCÜ’YE TEŞEKKÜRLER
Camialarının ileri gelenleri Dr.Şaban Acarbay, Dr.Raci Köprülü, Mustafa Ati Göksu, Kadri Yatkın gibi isimler ilgiyle izledi. Final maçını Uğur Topaloğlu yönetti, harika idi. Futbolcular da iyi niyetli olunca, işte böyle güzel maç yönetilir. Lütfi Kurt, Furgan Baytar, İzzet Nalbant, Umut Yolcu, Burhan Menteşe, Barlas Ateş, Kadir Kaymak, Hasan Kuş, Okan Acar, Abbas Özdemir, Durmuş Ali Özdemir, Mustafa Arslan’ın forma giydiği Sektörel Denetim Daire Başkanlığı finalde, Karşıyaka Vergi Dairesi’ni 7-1 yendi. Goller Furgan Baytar, Durmuş Ali Özdemir (3) ile İzzet Nalbant’tan (3) geldi. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı ile Vergi İadeleri Denetim Daire Başkanı Muhammed Ağan kupa ve madalyaları verdi. İzmir Maliye Spor Kulübü Derneği, bunu hep yapıyor. Seneye de görüşmek üzere.
FAİR PLAY’İ ANLATYMAK GEREK
Bilginiz vardır, dünya çapında büyük onur çünkü. Hürriyet’te ‘bana el veren’ belki de ‘Fair Play Ruhu’ da yerleştiren Avni Erboy müdürüm, Avrupa Fair Play Birliği’nce ilk kez verilen, ‘European Fair Play Movement Fair Play SPIRIT Award 2018 büyük ödülünü alarak ülkemize getirdi. Harika, mükemmel, tebrikler ustam. Size büyük görev düşüyor. Basketbolcular, voleybolcular zaten nezih bir grup. Futbol alemine, amatörüne, profesyoneline ‘Centilmenlik, Fair Play ruhu, Hoşgörü’ dersi verseniz. Tıpkı almadıkları futbol oyun kuralları dersi gibi. Büyük eksiklik var. Güzel olur. Alakasız zamanlarda topu tacı atmalar, geri vermeler filan. Yerde kımıldamadan yatıyor, golünüz, avantajınız batsın. Asıl insanlık yapmaları gereken zamanda, yoklar. Para, gol, kupa, tek amaç. Fair Play nerde ? Ne dersiniz, bana çok faydanız oldu. Şimdi de bu bozuk düzeni değiştirirsiniz, doğruyu gösterirsiniz.
FIRAT SEYHANGÜCÜ – BUCA GEDİZ
Pazar günü, saat 20’de Atatürk Stadı’nda Ulusal Veteranlar Masterler Ligi’nde Fırat Seyhangücü ile Buca Gediz’in final maçı var.  Kan bağışı da yapılacak. Ferid Karahan, İlkay Manas ile Yılmaz Türkoğlu hakem üçlüsü yönetecek. Grup, gruplaşma kelimesini hiç sevmem. Spor ahlakına aykırı. Şu an bildiğim kadarıyla iki hakem grubu mevcut, TFF’ye bağlı olmadan. Hizmete devam eden. Zevk, hobi adına yapmaya gayret sarf ediyorlar. Ancak, tek çatı altında toplanma vakti. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi. Akay Küçük ile Erdinç Uçar kardeşlerim bu işi çözer diye düşünüyorum. Vakti geldi artık. Artık tozluğu inik, kutsal odanın önünde alemin içinde sigara içen, göbekli, kıllı, tüylü, üç beş günlük kirli sakalıyla hakem görmek istemiyorum. Düzgün, bakımlı sakala lafım yok. Çok mu şey istiyorum. Hakkım olduğunu sanıyorum. Kolay değil, 35 yıllık emek var. Valla söke söke alırım. Bana böyle öğrettiler. Birlik olmazsanız, yok olursunuz…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.