Tunus’da darbe girişimi! Cumhurbaşkanından tehdit: Gücümüzü gösteririz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 08:04

Tunus’da darbe girişimi! Cumhurbaşkanından tehdit: Gücümüzü gösteririz

Tunus’ta meclise darbe yapan Cumhurbaşkanı Kays Said, olası karşı gösteri ve silahlı eylemlere karşı “gücümüzü gösteririz” tehdidinde bulundu: “Her kim bir kurşun sıkmaya yeltenirse gücümüzü karşısında bulacaktır.”

Tunus’da darbe girişimi! Cumhurbaşkanından tehdit: Gücümüzü gösteririz
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2021 - 8:35

2300 Okuma

Ekonomik kriz, Kovid-19 pandemisi ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle protestolara sahne olan Tunus’ta, Cumhurbaşkanı Kays Said’den müdahale geldi.

Said, Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden alarak Meclis’in tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını açıkladı.

Said bu adımını, Anayasa’nın 80’inci maddesinde cumhurbaşkanına olağanüstü koşullarda tanınan yetkilere dayandırdı.

Tunus meclisinde en büyük parti olan Nahda Hareketi’nin lideri ve Meclis Başkanı Raşid el Gannuşi ise cumhurbaşkanının darbe yaptığını söyledi.

Ordu komutamnlarını yanına alan ve televizyondan darbe bildirisini okuyan Cumhurbaşkanı Kays Said, olası karşı gösteri ve silahlı eylemlere karşı “gücümüzü gösteririz”tehdidinde bulundu:

“Her kim bir kurşun sıkmaya yeltenirse gücümüzü karşısında bulacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.